Güncelleme Tarihi:
Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Başkent'te tarım sektörünün gelişmesi için her yıl ortalama 300 milyon lira hibe desteği, 1.7 milyar lira da tarımsal kredi sağlandığını belirterek, "İlin üretim kapasitesiyle 7.5 milyar lira civarında tarımsal üretim değerine ulaşılmıştır" dedi. Ankara Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı, ‘Köklerinde Bereket Var’ afişiyle, TZOB Akman Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz ve birçok davetli katıldı.
Ankara'nın bürokrasi ve memur kenti olarak görüldüğünü anlatan Korkmaz, söz konusu algının aksine, arazi varlığıyla ülkenin ikinci büyük tarım kenti olduğunu söyledi. Korkmaz, Ankara'da 12 milyon dekar arazide tarımsal faaliyet gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Kent, 2 milyon dekar arazide yapılan tarımla, tiftik ve soğan başta olmak üzere 10 tarımsal üründe ülkemizde birinci sırada yer alıyor” dedi. Korkmaz, Ankara’nın, buğday, arpa, nohut gibi ekonomik değeri yüksek bazı ürünlerde ikinci, üç üründe ise üçüncü sırada sırada yer aldığını dile getirdi.
ÜLKE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE
Ankara'daki hayvan varlığının son yıllarda arttığına dikkat çeken Korkmaz, "Polatlı'yı örnek verecek olursak, ilçede hayvan varlığı 2016'da 40 bin iken 2017'de 60 bine, 2018'de 90 bine ulaştı. Ankara'daki hayvan artışı ülke ortalamasının üstünde" değerlendirmesinde bulundu. Korkmaz, “Ankara, 600 bine yaklaşan büyükbaş sayısı, 1 buçuk milyonu aşkın küçükbaş varlığı ile ‘Türkiye’nin başkenti tarımın da başkenti’ söylemini haklı çıkarmaktadır” diye konuştu.