Kenenin kökünü beç tavukları kurutacak

Güncelleme Tarihi:

Kenenin kökünü beç tavukları kurutacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 22:12

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın keneyle mücadele projesi kapsamında üretilen “beç tavuğu” Ankara’nın da içinde bulunduğu pilot illere dağıtılacak.

Haberin Devamı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Keklik Üretme İstasyonu’nda üretilen tavuklar Ankara, Çorum, Afyonkarahisar, Sivas, Yozgat ve Tokat illerine dağıtacak.

Fazlaca tüketiyor   

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden Mehmet Kuşcu, yaptığı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının, kene kaynaklı olarak insanlara bulaşan ve son yıllarda Türkiye’de daha fazla sayıda insanı etkileyen viral bir hastalık olduğunu hatırlatarak, “Kenelerle biyolojik mücadele kapsamında yapılan bilimsel araştırmalarda Afrika kökenli kanatlı hayvanlardan olan ‘beç tavuğu’nun yaşadığı bölgelerde bu tür böcekleri fazlaca tüketmesi sebebiyle kene populasyonunun azaltılmasında etkili olduğu belirlendi” dedi.

Ankara’ya 750 tavuk

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlükleri tarafından dağıtım yapılacağını belirten Kuşcu, “Ankara, Sivas, Yozgat ve Tokat’a 750’şer Çorum ve Afyonkarahisar’a biner olmak üzere toplam 5 bin beç tavuğu belirlenecek köylerdeki ailelere dağıtılacak. Ailelere verilen tavukların her yıl üreyerek çoğalmasıyla keneyle biyolojik mücadele artacak. Proje Türkiye’de bu yıl ilk kez uygulanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!