Keçiören-Kızılay metrosunda testler tamam

Güncelleme Tarihi:

Keçiören-Kızılay metrosunda testler tamam
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 14:58

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Keçiören metrosunda aktarmasız ulaşım için Keçiören-Kızılay arası test sürüşlerini tamamladı. AKM-Gar-Kızılay metro hattının 14 Mayıs’taki seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor. Açılış, Erdoğan’ın programına göre planlanacak.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Keçiören metrosunu Kızılay’a direkt bağlayacak olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gar-Kızılay Metro Hattı’ndaki test çalışmalarını tamamladı. 23 Ocak’tan bu yana akşam saatlerinde yapılan Keçiören-Kızılay arasındaki test sürüşleri sona erdi. Testler nedeniyle EGO Genel Müdürlüğü tarafından sefer saatleri geriye çekilen metronun son sefer saatleri de yeniden düzenlendi. EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

OTOBÜS RİNG SEFERLERİ BİTTİ

“Yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sürdürülmekte olan M4 Keçiören Metro hattının (Şehitler-AKM) Kızılay bağlantısına ilişkin test çalışmaları tamamlanmıştır. Yapılan test çalışmalarının tamamlanmış olması nedeniyle, EGO Genel Müdürlüğünce 22.15-01.15 saatleri arasında, M4 Metro hattı güzergâhında verilmekte olan otobüs ring seferlerine 22 Mart 2023 tarihi itibarıyla son verilmiştir. Metro İşletmesi hareket saatleri eskiden olduğu şekliyle devam edecektir.” Buna göre Şehitler istasyonundan son tren 00.50’de hareket ederek 01.05’te AKM istasyonuna ulaşacak. AKM’den 01.15’te hareket edecek olan son tren ise 01.30’da Şehitler istasyonuna ulaşacak.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAK

Yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla 5 Ocak 2017’de hizmete açılan Keçiören Metrosu, mevcutta 9.2 kilometre uzunluğa sahip. Metroyu kesintisiz hale getirecek olan 3.3 kilometre uzunluğundaki AKM-Gar-Kızılay hattı, metronun toplam uzunluğunu 12.5 kilometreye çıkaracak. Şu anda Şehitler, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve Atatürk Kültür Merkezi’nden (AKM) oluşan hattın istasyon sayısı yeni açılacak olan Gar, Adliye ve Kızılay istasyonlarıyla beraber 12’ye çıkacak. Keçiören’den Kızılay’a kesintisiz metro ulaşımı sağlayacak olan yeni hattın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce yapması bekleniyor. Açılış tarihinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına göre belirleneceği öğrenildi.

Keçiören-Kızılay metrosunda testler tamam

Haberin Devamı

600 BİN YOLCU KAPASİTESİ VAR

Hattın günlük 600 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. Yeni hattın açılmasıyla vatandaşların Gar istasyonundan Yüksek Hızlı Tren Garı’na, yine gar önünden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na geçiş bağlantısıyla ANKARAY’a rahat bir şekilde ulaşma imkânı olacak. Yolcular, Adliye istasyonundan da BAŞKENTRAY’a aktarma yapabilecek. Keçiören Metrosu'nu Kızılay’a uzatma çalışmasında AKM’ye dört katlı ve 335 araç kapasiteli otopark da yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da 30 Kasım’da AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nda incelemelerde bulunmuş, AKM- Kızılay arasındaki test çalışmasında treni kullanmıştı. Bakan Karaismailoğlu, “Test ve devreye alma işlerimiz devam ediyor. 2023 yılı başında tüm çalışmaları tamamlayıp hattımızı halkımızın hizmetine sunmak için sabırsızlanıyoruz” demişti.

BAKMADAN GEÇME!