Keçiören’in Gururu Çevre Çiçekleri Türkiye’ye Yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’in Gururu Çevre Çiçekleri Türkiye’ye Yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 10:11

Keçiören Belediyesi’nin 2010 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi "Çevre Çiçekleri Hareketi" büyüyor. 7. yılına giren Çevre Çiçekleri Hareketi projesinde, çevre eğitimi alarak " Çevre Müfettişi" olan öğrenci sayısı 80 bine ulaştı.
Keçiören sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında öğretim gören 12 bin beşinci sınıf öğrencisi, Necip Fazıl Sahnesi’nde 16 Kasım - 8 Ocak tarihleri arasında aldıkları eğitimle geri dönüşüm, çevre kirliliğ ve çevre müfettişi olarak üzerlerine düşen sorumluluklar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu.
Komedi türündeki “Mutluluk Bahçesi” adlı tiyatro oyununu da izleyerek eğitimlerini pekiştirme ve destekleme olanağı yakalayan çocuklar, eğitim sonunda kimlik kartlarını alarak "Fahri Çevre Müfettişi" olarak göreve başlıyorlar. Onlar için hazırlanan "Çevre Müfettişi El Kitabı " da başvurdukları ana kaynak olarak daima yanlarında oluyor. Ayrıca bir önceki dönem çevre müfettişleri ile çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak adına çeşitli kültürel etkinlikler ve yarışmalara katılıyorlar. Yıl sonunda ise çevreye gösterdikleri özen ve geri dönüşüme verdikleri katkı doğrultusunda seçilen okulda yapılacak "Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü" şenliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlayarak renkli etkinliklere katılacaklar.
ÇEVRESİNE DUYARLI NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ
2010 yılında başlattıkları Çevre Çiçekleri Hareketi’ni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürüttüklerini hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,"Çocuklarımızın küçük yaşta çevre bilinci edinmesini, Keçiören, Ankara ve Türkiye için çevresine duyarlı bir nesil yetiştirmeyi istiyoruz. Keçiören’de ilköğretim çağındaki beşinci sınıf öğrencilerine eğitim veriyoruz ve bu öğrencilerimizi Çevre Müfettişi yapıyoruz. Çevreye 7’den 70’e herkesin sahip çıkması gerekiyor, ama bizim çocuklarımız bir müfettiş edasıyla etrafında olanları kontrol edip çevreyi kirleten insanları uyarıyorlar" dedi. Başkan Ak, Türkiye’nin geleceği olan çocukların çevreye ilgi ve duyarlılığının gelecek açısından umut verici olduğunu ifade ederek,"Birlikte hareket ettiğimiz zaman çevremizin çok daha güzel olacağına, sokaklarımızın, mahallelerimizin, parklarımızın, bahçelerimizin çiçek açacağına inanıyorum. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir" mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!