Keçiören’de nevruz coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de nevruz coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 00:00

Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde TRT Arı Stüdyosu önünde düzenlenen törenin ardından kutlamalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Keçiören Belediyesi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) iş birliğinde Keçiören Belediye başkanlığı binası önündeki etkinliklerle devam etti.

Buradaki kutlamalara, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Vali Kemal Önal, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bazı milletvekilleri ve bakanlık bürokratlarının yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Gagavuz Yeri, Türkmenistan ve Tataristan’ın Ankara büyükelçileri ile Kırgızistan, KKTC ve Kazakistan büyükelçiliklerinin görevlileri katıldı.

MÜSTESNA BİR GÜN

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, burada yaptığı konuşmada, töreni izleyen ilköğretim öğrencilerine, "Cumhuriyet Türkiye’sinin asil evlatları" diye hitap etti.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da, Nevruz’un çok eski tarihlerden itibaren "Türk kültürünün temel taşı" ve tarihte "müstesna bir gün" olduğunu söyledi.

YENİDEN DOĞUŞ

Nevruzun bahar bayramı, yeniden doğuş ve yenileniş bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Altınok, Nevruz’u simgeleyen sarı, kırımızı ve yeşil renklerin anlamına değinerek, "Yeşil tabiatın uyanışı, sarı topraktır, toprak yaşamımızın temelidir, bastığımız yerdir. Yine gördüğümüz kırmızı nedir, güneştir, ışıktır, sıcaktır" dedi. Altınok, Osmanlı’nın sancağında da sarı, kırmızı, yeşil renklerinin bulunduğuna işaret ederek, milletlerin varlığının kültür değerleriyle ölçüldüğünü söyledi.

ATEŞİ KOÇ YAKTI

Konuşmaların ardından Atilla Koç, Nevruz ateşini "Bereket olsun, hayır olsun bütün Türkler, bütün insanlar mutlu olsun" diyerek yaktı.

Bir efenin, Nevruz ateşi kenarında oynamasının ardından Koç ile Altınok ve milletvekilleri ateş etrafında halay çektiler ve ateşin üstünden ikişer defa atladılar.

Havai fişek gösterisi de yapılan etkinlikte, Atilla Koç, Turgut Altınok ve milletvekilleri, geleneğe uyarak demir dövdüler ve yumurta tokuşturdular.

VALİYİ YENDİ ALTINOK’A YENİLDİ

Vali Kemal Önal ve Altınok ile yumurta tokuşturan Koç, Önal’ı yenerken, Altınok’a yenildi. Törende ayrıca Koç ve Altınok, Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı "Türk Kültüründe Nevruz" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!