Kazanan halk oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kazanan halk oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2022 01:47

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “2019 yılından bu yana Yenimahalle Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyor. Bundan kazanan halkımız oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde, ‘Cumhuriyet’imizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım’ isimli bir toplantı düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 13 yıldır sürdürdüğü görevi boyunca ilçede yaptığı çalışmaları anlattı. Ankara’da 2019’dan bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’nin uyum içinde çalışmaya başladığının altını çizen Yaşar, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. 2019’dan bu yana Yenimahalle Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Bundan kazanan halkımız oluyor. Kavganın bizim içimizde yeri yok. Biz insana insan değerinde bakıyoruz. Bizim müdürlerimiz de aynı şekilde bakmak zorunda” ifadelerini kullandı. Başkan Yaşar, özetle şunları söyledi:

Kazanan halk oluyor


HERKESİN BELEDİYESİ OLMAYI HEDEFLEDİM

“2009 Mart yerel seçimlerinde aday gösterildiğimde Yenimahalle halkının karşısına nasıl çıkacağımı ve neler vaat edeceğimi düşündüm. Bunu yaparken de ‘63 yıldır yaşadığım ilçemi geçmişinden gelen güzelliklerini kaybetmeden geleceğe nasıl taşırım’ diye kendime sordum. Ve nihayetinde ben, Yenimahalle’de yaşadığım gelenekleri, dostluğu, kardeşliği, dayanışma ruhunu kaybetmeden herkesin belediyesi olmayı kendime hedef olarak belirledim. Çünkü biliyorum ki, devasa binalar yapmak marifettir ama içinde çocuk çığlıkları yoksa gençler kendilerini oraya ait hissetmiyorsa, kadınlar girmeye çekiniyorsa o binaların bir anlamı yoktur. Kasada çok paran olabilir ancak şehrinde yatağa aç giren çocuklar, umutsuz gençler, çaresiz babalar, gözü yaşlı analar varsa o paranın da pul kadar değeri yoktur.

YENİMAHALLE BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Bir kentin yöneticisi olabilir, o kentte belediye başkanı gibi önemli bir makamda oturuyor olabilirsin ancak sokağa çıktığında seni kimse kendi makamına yani evine, dükkânına çay içmeye davet etmiyorsa, kimse sana sarılmıyorsa, yüzüne gülmüyorsa oturduğun koltuğun da bir tabure kadar kıymeti yoktur. 13 yıldır Yenimahalle’de bu anlayışla görev yapıyorum. Biz Yenimahalle’de bir ideolojinin, sınıfın, camianın, rozetin değil herkesin belediyesi olmaya çalıştık Yenimahalle Belediyesi de Yenimahalle’ye hizmet ederken tüm renkleri içinde barındırsın istedik. O nedenle de yaşamın tüm renkleri için Yenimahalle dedik. İlk defa belediye bütçesinden cemevi yapan belediyeyiz. Bunun Sayıştay’a da hesabını verdim. Yenimahalle’ye çok hizmet kazandırdık ancak Yenimahalle de bana, bize çok şey öğretti. Bunun için tüm Yenimahalleli hemşehrilerime huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kazanan halk oluyor


HER HARCAMANIN HESABINI VERİYORLAR

Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise belediye başkanlarının çalışmalarından övgüyle bahsederek, “Belediye başkanlarımız çaba harcıyorlar. Neler yapmamız gerektiğini fiilen uyguluyorlar. Ayrım yapmıyorlar, herkesi kucaklıyorlar, yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar” değerlendirmesi yaptı.

Kazanan halk oluyor


DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞIR HALE GETİRMEK BOYNUMUZUN BORCU

Kısa bir konuşma yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, özetle şunları söyledi: “Fethi Başkan’ımızın 13 yılda ortaya koyduğu eserleri gururla izledik. Devam edeceğinden şüphemiz yok. 2019’dan bu yana Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ ile diğer partilerden de elini uzatan bütün belediye başkanlarıyla birlikte Ankara’ya farklı bir anlayış getirmeye çalıştık. Öncelikle kimseyi aç ve açıkta bırakmadan, çılgın proje adı altında çöp proje yapmadan, insana dokunan çalışmalarla kimseyi ayırmadan hizmet ettik. Sosyal proje adına ne varsa yapmaya çalıştık. İnşallah Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek boynumuzun borcudur.”

KATILAN İSİMLER ŞÖYLE

Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın da katıldı.

Kazanan halk oluyor

Toplantı sonunda Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi ve Macunköy Mahallesi Cami’nin temel atma törenleri aynı anda gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!