Güncelleme Tarihi:
Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- GÖLBAŞI İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 53. Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Kaymakamı Şenol Esmer, kitap okumanın yemek, içmek gibi temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirterek, "Kitap okuma alışkanlığı kazandırma komisyonu olur mu?' diyerek, her öğretmenin kendi yöntemleriyle öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırması gerektiğini belirtti.
Gölbaşı İlçesi Halk Kütüphanesi'nde yapılan kutlamalarda kitap sergisi, Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından karma el sanatları sergisi, 'Çocuklar-Anneler Masal Dinleyelim', çeşitli okullarda okuma alışkanlığının kazandırılmasına dair söyleşi, gelen guruplara kütüphane tanıtımı, Gölbaşılı yerel yazar Hulusi Gürpınar'ın kitap imzası ve söyleşisi, Gölbaşı'nda en çok kitap okuyanlara ödül verilmesi gibi etkinlikleri gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, Gölbaşı Kaymakamlık birim müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, yazar Ferruh Sidar, yazar Hulusi Gürpınar, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
EN ÇOK OKUYANLARA ÖDÜL VERİLDİ
Gölbaşı Halk Kütüphanesi'nden 134 adet olmak üzere en çok kitap okuyan öğrenci Refika Artıran'ın ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer verdi. Diğer çok okuyan öğrenci ve vatandaş olarak Yasin Yel, Meral Yılmaz Selma Güven de ödüllendirildi., Gölbaşı Esnaflar Odası eski başkanı Hulusi Gürpınar, 'Köyden Kente Gölbaşı' , 'Sevgi Çiçeği'nin hikayesini anlatan 'Mehmet ile Zeynep'in Aşkı' isimli kitaplarını öğrencilere imzalayıp, kısa bir söyleşi yaptı.
Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer yaptığı konuşmada, "Kitabı ne zaman okumalıyız? diye sorduklarında bizlere, 'boş zamanlarda kitap okuyun'dediler. Oysaki, kitap okumak bir ihtiyaçtır, insanın yemek, içmek gibi temel ihtiyaçlarından birisidir" diyerek, kitap okumanın ve okutmanın değişik yöntemleri olduğunu belirtti. 'Kitap okuma alışkanlığı kazandırma komisyonu olur mu?', bu nasıl olacak?' diye soran Kaymakam Esmer, "Ben bunların şahsen faydalı olacağına inanmıyorum. Okumanın herkese göre farklı tarzı var. Ben okulları gezdiğimde yöneticilerden 2 şey istedim. Bir tanesi, öğrencilere kitap okuması için özendirici tedbirlerin alınması, teşviklerin yapılması, diğeri ise Türk Edebiyatında köşe taşı yazarlar var, mihenk taşı olan şairlerimiz var. Klasikleşmiş şiirlerimiz var. Bunları en azından çocuklar okumalıdır. Öğretmen arkadaşlara rica ediyorum. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için yönteminizi siz belirleyin. Öğrencinin okumasını teşvik edip, yardımcı olun" diye çağrıda bulundu.
Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç da yaptıkları konuşmalarda, kitapların ve kütüphanelerin önemine değindi. Ali Odabaş, Türkiye'de okur sayısının az olmadığına dikkat çekti.
FOTOĞARAFLI