Kaymakam babanın kaymakam adayı kızı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam babanın kaymakam adayı kızı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:00

Yenimahalle Kaymakamı İbrahim Çay’ın izinden giden kızı Zerrin Çay da babası gibi kaymakamlığı seçti. İbrahim Çay, kaymakam adayı kızına "Hizmet sunarken odana gelen vatandaşı annen baban yerine koy. Onların bir yerde nasıl muamele görmelerini istiyorsan, sen de gelen misafirine aynı şekilde davran diye tavsiyelerde bulundum" dedi.

Çay, önceleri idari hakimlik okumasını istediğini kızının şimdi kendisi gibi kaymakam olmasından gurur duyduğunu belirtti. Çay, "Hem bir kaymakam olarak, hem de baba olarak kızımın meslek olarak kaymakamlığı seçmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Ben kızıma ’neden kaymakam oldun?’ diye sorduğumda, ’küçükken de aklımda hep kaymakam olmak vardı’ dedi. Bu nedenle de üniversite sınavından sonra başka bir yeri tercih etmedi" diye konuştu.

Çay, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü mezunu olan kızının bölüm birincisi olduğunu belirtti. Ayrıca Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı’nda kızının 6. olduğunu ifade eden Çay, "Kızımın kaymakam olmasında benim de bu mesleğin içinde olmamın etkisi olmuştur. Vatandaşla hizmet açısından birebir ilişki içinde olmamız onu etkiledi galiba" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!