Kasaplar Çarşısı yöresel dokuya uygun yeniden inşa edilecek

Güncelleme Tarihi:

Kasaplar Çarşısı yöresel dokuya uygun yeniden inşa edilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2021 02:01

Kızılcahamam’da üç ay önce çıkan yangınla kullanılamaz hale gelen Kasaplar Çarşısı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan projeyle yeniden inşa ediliyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kullanılamaz hale gelen Kasaplar Çarşısı'nın yeniden inşası için çalışma başlattı. Bu kapsamda, 9 bin 381 metrekarelik aynı alana kurulacak çarşının projesi hazırlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi 28 Haziran'da yapılan çarşının inşaat çalışmaları, 8 Temmuz'da başlatıldı. Yeni çarşı inşaatının bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor. Projeye Kasaplar Çarşısı'nın bitişiğinde bulunan Manavlar Çarşısı'nın da dahil edildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şu bilgileri paylaştı:

YIL SONUNA BİTİRİLECEK

Kızılcahamam’da yanan Kasaplar Çarşısı'nı en kısa sürede yeniden inşa edeceğimizin ve bu süreçte çarşı esnafımıza, kira ve taşınma yardımı yaparak hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Hızla gerçekleştirdiğimiz hasar tespit çalışmalarımızın ardından, yanan çarşının yanında bulunan Manavlar Çarşısı’nı ve şehir merkezindeki otopark sorununu rahatlatacak kapalı otoparkı da projemize dâhil ederek, 26.5 milyon TL toplam bedelli prestij projemizi başlattık. Yöresel dokuya uygun şekilde yeniden inşa edilecek olan Kasaplar ve Manavlar Çarşısı esnafına yapılan yardımlar da tüm hızıyla devam ediyor. 2021 yılı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tüm detaylarıyla karşılayacak projelerimiz ile Kızılcahamam'a değer katacağız.

KİRA DESTEĞİ 8 AY SÜRECEK

Ayrıca yangın sonrası bakanlıkla anlaşmaya varan, iş yerinden çıkacağına dair protokol imzalayan veya iş yerini boşaltan esnafa 15 bin lira taşınma yardımı ödemesi yapıldı. Buna ek olarak kira yardımları ise her iş yerine aylık üç bin TL olarak belirlendi. Kira ödemesi desteğine yaklaşık 8 ay devam edilecek. Kasaplar ve Manavlar Çarşısı için planlanan toplam 405 bin TL’lik taşınma yardımının 360 bin TL’lik kısmı, Kızılcahamam Belediyesi'ne yapıldı.” 

Kasaplar Çarşısı yöresel dokuya uygun yeniden inşa edilecek

Kızılcahamam’daki Kasaplar Çarşısı’nda, 8 Nisan’da çıkan yangında, 15 iş yeri kullanılamaz hale gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!