Kartaltepe’ye yazık oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kartaltepe’ye yazık oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 09:42

Mamak Kartaltepe’deki dev kartal heykelinin bulunduğu seyir terası ile altındaki kayalıklar gece alemi yapanlara mekân oldu. Terasın bakımsızlığından şikâyet eden vatandaşlar, “Rahatsız oluyoruz, bakımdan geçirilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin, ilçenin en yüksek noktalarından birine yerleştirdiği yedi ton ağırlığındaki dev kartal heykelinin altındaki seyir terası ve çevresi atıl kaldı. İlçeyi kuş bakışı görme imkânı sağlayan tepedeki terası ayakta tutan duvar ile alt kısmında bulunan kayalıklarda, semt sakinlerinin iddiasına göre geceleri ateş yakılıp, alkol içiliyor. Kimliği belirsiz kişilerce yakılan ateşin izleri duvarda görülürken, kırılan alkol şişelerinin parçaları da peyzaj alanına dağılıyor.

KOLONLAR YAZI TAHTASI GİBİ

Vatandaşların kenti seyrederek, dinlenmek için geldikleri teras ise bakım bekliyor. Tepenin simgesi olan dev kartal heykelini de taşıyan terasın kolonları, sprey boyalı yazılar yüzünden yazı tahtasına dönmüş durumda. Terasın üzerini saran dekoratif branda gölgelikler ise ipleri koptuğu için yere sarkıyor. Ayrıca teras duvarlarında da alt kısmında olduğu gibi gece alemlerinden kalan ateş izleri görülüyor.

VATANDAŞLAR: ‘RAHATSIZ OLUYORUZ’

Heykel ile çevresinin korunmasını isteyen vatandaşlar, şunları söyledi:
“Bir sürü genç ateş yakıp, alem yapıyor. Seyir terası olarak yapıldı ama alemcilerin mekânı oldu. Hem yüksek seste dinlenen müzik hem de kendi aralarındaki küfürlü muhabbetlerden rahatsız oluyoruz. Teras bakımdan geçirilip, alt kısmına geçişi engelleyecek önlem alınmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!