Kardeşlerin acı bayramı

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlerin acı bayramı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 17:23

Protokol Yolu’nda meydana gelen kazada, kızı ve torunu ile karşıya geçmeyen çalışan büyükanneye otomobil çarptı. Anne ve kızı feci şekilde can verirken 11 yaşındaki minik İhsan yara almadan kurtuldu. Abisi Emre ile birlikte koruma yurdunda kalan İhsan, 23 Nisan’da anne ve büyükannesini toprağa verdi.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayan Protokol Yolu üzerindeki bir benzin istasyonundan alışveriş yapan büyükanne Satılmış Levazım, kızı Havva Sarıtaş ve torunu 11 yaşındaki İhsan Sarıtaş, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki üst ve 150 metre mesafedeki alt geçidi kullanmak yerine karayolundan karşıya geçmek istedi. Yolda hızla ilerleyen araçların arasına giren üçlüye, beyaz renkli ticari bir otomobil çarptı. Olay yeri yakınındaki benzin istasyonunun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, büyükanne Levazım’ın kazanın etkisiyle havalanarak asfalt zeminin üzerine düştüğü görüldü. Kazada anne ve anneannesini kaybeden İhsan Sarıtaş ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Ellerinden tuttuğu anne ve anneannesi, gözlerinin önünde can veren küçük çocuğun şoka girdiği öğrenildi. Feci kazaya tanık olan çevre sakinleri, Protokol Yolu’nda sürücülerin hız kurallarına uymadığını, yayaların da kendileri için yapılan üst ve alt geçitleri kullanmadığını belirtti. Vatandaşlar, kuralsızlıklar nedeniyle bölgede çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

EN ACI BAYRAMLARI OLDU

Kazadan şan eseri kurtulan 11 yaşındaki İhsan Sarıtaş’ın, 14 yaşındaki abisi Emre Sarıtaş ile birlikte koruma ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren Pursaklar Ankara Çocuk Evleri Sitesi’nde kaldığı öğrenildi. Babalarının engelli, kazada hayatını kaybeden annelerinin de uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Sarıtaş kardeşler, yaşıtlarının kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda anne ve anneannelerini toprağa verdi.
Talihsiz kardeşlerden İhsan Sarıtaş’ın anneannesinin elini tutarak, karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı an kamera kayıtlarına yansıdı. Kazanın yaşandığı bölgeye 150 metre uzaklıkta yayaların kullanması için alt geçit 200 metre mesafede ise üst geçit bulunuyor.

AYNI YERDEKİ KAZA BABA-OĞLU AYIRMIŞTI

AYNI güzergahta 2 ay önce yaşanan bir başka kazada, yeni başladıkları işe gitmeye çalışan baba ve oğula bir otomobil çarpmış. Kaza sonucu baba yaralanırken, oğlu hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!