Karanlıkta kaldık sesimizi Duyu'n

Güncelleme Tarihi:

Karanlıkta kaldık sesimizi Duyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:14

Çankaya’nın Yıldızevler Mahallesi Duyu Caddesi’ndeki aydınlatma direklerinin 5 aydır yanmaması, mahalleliyi isyan ettiriyor.  Muhtarlık binasının de cadde üzerinde olduğunu belirten Yıldızevler Mahalle Muhtarı Tuncay Babayiğit, “Caddeyi de muhtarlığı da aydınlatamadık” diyor.

Haberin Devamı

EnerjiSA’ya defalarca sorunu iletmesine rağmen çözüm alamadığını kaydeden Muhtar Babayiğit, sorunu özetle şöyle aktarıyor: “Dört, beş aydır bu durumdayız. Duyu Caddesi’nde aydınlatma direklerimiz yanmıyor. Muhtarlık binamız da bu cadde üzerinde olduğu için karanlıkta kaldı. Sorun, sadece Duyu Caddesi ile sınırlı değil. Eski İmar İskan Blokları çevresi de tamamen bu sıkıntıyı yaşıyor. Elektrik özelleştirildiğinden bu yana hiç memnun değiliz. Vatandaştan şikâyet alıyoruz.

ÖZEL NUMARA VAR ÇÖZÜM YOK

EnerjiSA, herhergi bir sıkıntılı durumda diret ulaşabilmemiz için muhtarlara özel bir numara verdi. Ancak hiçbir fonksiyonu yok. Defalarca aradım ‘Dosyanız kapatılmış, arızanız giderilmiş’ deniliyor. Giderildiyse hani nerede? Biz niye göremiyoruz? 5 ayda 4 kez bu cevabı aldım. Defalarca e-posta gönderdim, yanıt alamadım. Standart cevap veriliyor. Ama çözüm yok. Muhatap olabileceğimiz bir yetkili bulamıyoruz. Hergün vatandaşlar gelip bize şikâyet ediyor, ben de EnerjiSA’yı arıyorum, yapabildiğimiz bu. Burada mağdur olan vatandaş. Bu caddede 2 bin kişi yaşıyor. Akşam hava kararınca mahalleli sokağa çıkmaya korkuyor. Cadde hareketli bir cadde aydınlatma olmaması kaza riskini de artırıyor. Geceleri sokak köpeklerinden korkan vatandaşlar büyük endişe taşıyor. Daha önce bir kaç kez köpeklerin saldırısı oldu. Vatandaş sokakta caddede yürümekten korkuyor. Bir an önce EnerjiSA’nın sorunu çözmesini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!