Karagöl’e 290 ağaç dikildi

Güncelleme Tarihi:

Karagöl’e 290 ağaç dikildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 16:06

Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geçen yıl devraldığı Çubuk Karagöl Milli Parkı’nda yenileme ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

Haberin Devamı

Bölgedeki çalışmaların hızla ilerlediğini ve kısa sürede tamamlayarak parkın hizmete açılacağını kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, 37 bin metrekarelik alana 3 bin 752 metrekare yürüyüş yolu yapıldığını, 8 bin metrekarenin yeşil alan olarak tasarlandığını söyledi. 4 bin 158 metrekarelik alana otopark yapıldığını kaydeden Daire Başkanı Bircan şu bilgileri verdi: 
“Daha önce sıkıntılı olan aydınlatma, temiz su ve yağmur suyu altyapısını yeniden ele aldık. Ziyaretçilerimizin akşam saatlerinde de parkımızda vakit geçirmeleri için her tarafa 90 aydınlatma direği yerleştirdik. Çocukların hoşça vakit geçirmeleri ve eğlenmeleri için alana dev bir oyun grubu kurduk. 500 metrekare büyüklüğünde çim futbol sahası yaptık. 120 piknik masası, 40 çöp kovası temin ettik Ayrıca tuvalet, mescit ve abdesthane yaptık.” Karagöl Milli Parkı’nda ağaç sayısına eklemeler yapıldığını da belirten Bircan, park içine 290 boylu ağaç ve 48 bin çalı diktiklerini, park içinde bulunan restoran binasına, doğaya uygun şekilde tadilat yapıldığını, ayrıca parkın 24 saat güvenlik görevlileri tarafından denetim altında olacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!