Kanserli hastaya beslenme kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 20:59

TIBBİ Onkoloji Derneği kurucu üyelerinden Prof. Dr. Haluk Onat ile Diyetisyen Çağatay Demir, kanserden korunmak için sağlıklı beslenme yöntemlerinin anlatıldığı ve kanser hastaları için yemek tariflerinin yer aldığı "Sağlıkta ve Kanserde Doğru Beslenme" adlı kitap yazdı.Prof. Dr. Onat, Say Yayınlarından piyasaya çıkan kitabın önsözünde, kanserde uygulanan tedaviler kadar, bilinçli ve doğru beslenmenin önemine işaret etti. Onat, "Kanser hastalarının tedavisiyle 30 yılı bulan uğraşımda, hastaların tedavilerinden daha fazla, beslenmeleriyle ilgili sorularıyla karşılaştım" dedi. Besinlerin "mucizevi etkilerine" değinilen kitapta, domates, brokoli, karnabahar, lahana ve brüksel lahanası, sarımsak ve yeşil çayın etkilerine yer verildi.Kitapta, kanser hastaları için yemek tarifleri de yer alıyor. Hastaların kemoterapi tedavileri sırasında çok sık yaşadığı ishal, ağız kuruluğu, yutma güçlüğü, iştahsızlık, kilo kaybı, kabızlık gibi yan etkilere karşı yüksek kalorili ve proteinli içecekler olarak kırmızı güneş, meyve kokteyli, karışık meyve kompostosu, limonata ve milkshake tarifleri önerildi.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!