Kansere karşı meyve ve sebze

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı meyve ve sebze
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 00:00

Uzmanlar, bireysel tedbirlerle kansere yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını belirterek, günlük 80-100 gram kadar meyve veya sebze tüketiminin mide kanserine yakalanma riskini yüzde 30, günde ortalama 27 gram yüksek lifli gıdaların tüketilmesinin barsak kanseri riskini yüzde 20 azaltığını bildirdi.

Korunmada önemli faktörler

Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Dünya Kanser Günü dolayısıyla, birçok kanser türünden korunulabileceğini belirtti. Sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımından uzak kalınmasının, kanserden korunmada en önemli faktörler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yalçın, kanserlerin yarıya yakınının önlenebilir olduğunu söyledi.

Tuzlu gıdalar kısıtlanmalı

Prof. Dr. Yalçın, “Enerji yoğun gıdaların, doymuş yağların, şekerli içeceklerin, tuzlu gıdaların, kırmızı etin, işlenmiş veya aşırı kızartılmış etlerin tüketiminin kısıtlanması yanında sebze, meyve ve tam tahıllı gıdalardan zengin sağlıklı besinlerin tüketilmesiyle bu kanserler için risk azaltılabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!