Kansere karşı immünoterapi

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı immünoterapi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 15:06

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuri Karadurmuş, kanser hücrelerinin, hastanın bağışıklık sisteminin özel ilaçlarla daha etkin hale getirilerek yok edilmesi esasına dayanan ‘immünoterapi’ yönteminin hastaların yaşam süresini uzattığını söyledi.

Haberin Devamı

İmmünoterapi’nin özellikle cilt, akciğer, böbrek kanserleri ve lenfomada olumlu sonuçlar verdiğini kaydeden Doç. Dr. Karadurmuş, yöntemin kanserle mücadeleyi çok etkin bir noktaya getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

İYİ BİR YOL ELDE EDİLDİ

“2010 yılına kadar ‘ne tedavi verelim’ dediğimiz cilt kanseri, ‘immünoterapi’nin güzel bir noktasına geldi. Hatta biz şu an evre dört melanom hastalarında, yani cilt kanseri bulgularında iki yıllık bir kullanım sonrasında iyi cevap elde ettiğimiz vakalarda tedavinin devam etme başarısını görebilmekteyiz. Bugün böbrek kanserinde de 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmalar gösterdi ki akıllı molekül ilaçlarla iyi bir yol elde edildi.
Sağ kalım farkı yaratan immünoterapi dönemine geçtik. Erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer alan akciğer kanserinde özellikle tümör belirtici grubundaki ‘evre dört’ hastalarda kemoterapiye kıyasla ‘immünoterapi’nin sağ kalımı uzattığı görüldü. Yemek borusu ve mide kanserlerinde kolon kanseri ve genetik mutasyonu olan gruplarda çalışmalar devam ediyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!