Güncelleme Tarihi:
"Probiyotikler sağlıklı yaşamda ve vücudun genel sağlığında oldukça önem arz ediyor. Alerjik hastalıkların az görülmesi açısından da önemliler, hatta bazı probiyotik formların kanseri azalttığına dair literatürde ciddi yayınlar var.
YOĞURT, SÜT, KEFİR
Probiyotikleri doğal yollardan alabileceğimiz birkaç gıda var bunlardan biri yoğurt, zaten Türk mutfağında da yeri çok fazla. Bunun dışında süt ve süt ürünleri, dondurma ve kefir probiyotik açısından oldukça zengin gıdalardır. Kefiri bağırsak florasını düzeltmesi açısından da öneriyoruz. Bazı bakterilerin bağırsaktan kanser yapıcı maddeleri temizlediğini biliyoruz, bu kapsamda bağırsaktaki mikroorganizma dengesini düzelttiğiniz zaman karaciğer yağlanması da azalıyor ve kilo dengesi sağlanıyor. Probiyotikleri uzun zaman dilimi kullanabiliyoruz, sadece ishal gibi durumlarda 5-7 gün arasında kullanılmasını öneriyoruz."