Kanpolat ödülü Onur Bilge’nin

Güncelleme Tarihi:

Kanpolat ödülü Onur Bilge’nin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2011 00:00

Hayata 25 yaşında veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ailesi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” sahibini buldu.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ödüle değer görülen Onur Bilge, dün akşam Akün Sahnesi’nde “Barış” adlı oyunun temsili öncesinde düzenlenen törenle ödülünü Ayfer ve Yücel Kanpolat’tan aldı.

Arda Kanpolat adına ve anısına verilen ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirten Bilge, “Beni ödüle değer gören seçici kurul üyelerine, öğretmenlerime ayrıca benden desteklerini hiç esirgemeyen aileme özellikle de kardeşime huzurlarınızda teşekkür ediyorum” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Özendirici etki

Kanpolat ailesince karşılanan 5 bin dolar karşılığı TL ile “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” belgesinden oluşan ödül, doğru tanımlanan bir sanat kültürü oluşturmayı, bu yönde genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi ve oyunculuk alanında özendirici etki yaratmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ödül, 2004 yılında 25 yaşında yaşama veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ailesi tarafından ilk kez 2006 yılında verildi. İlk ödülü Mustafa Kayabaşı ile Burcu Güner paylaştı. 2007’de Tuğçe Özbudak ile Mert Fırat, 2008’de Özge Günay, 2009’da Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın ödülü paylaşırken, 2010’da Gonca Erçil ile Ömer Eryiğit ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!