Kamyonculardan bozuk yol eylemi

Güncelleme Tarihi:

Kamyonculardan bozuk yol eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 00:00

Kutludüğün’deki taş ocaklarında mucur taşıyan kamyoncular, yapılmayan yollar yüzünden araçlarının büyük hasar gördüğünü iddia ederek eylem yaptı.

ANKARA’nın Kutludüğün beldesinde taşocaklarına giden yolların bozuk olması nedeniyle kamyoncular tepki gösterdi.
Kutludüğün Nakliyat A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Kutludüğün’deki maden ocaklarından mucur taşıyan 60 kadar nakliyeci, bozuk olan yolların yapılmadığını iddia etti. Nakliyeciler adına bir açıklama yapan Murat Demirtaş, Mamak Belediyesi’nin taşocaklarına giden yolun kendi sorumluluk alanları içinde kalan kısmını yaptığını ancak taşocaklarını işletenlerin yolun kalan kısımlarını yapmadığını ifade etti.

Göçük tehlikesi

Bozuk olan yollar nedeniyle kamyonların sürekli arızalandığını söyleyen Demirtaş, göçük tehlikesinede dikkat çekti. Belediyenin taşocakları işletmecilerine baskı yapmasını isteyen Demirtaş, polise, jandarma ve zabıta ekiplerine de tepki gösterdi.

Bozuk yollar nedeniyle araçların çamur içinde kaldığını belirten Demirtaş, bu nedenle Kutludüğün çıkışında jandarma ve zabıtadan, şehiriçinde de polis ekiplerinden ceza yediklerini kaydetti.

Patlayıcıya da tepki

Kamyoncular, bölgenin su havzası ilan edilmesine rağmen taşocaklarında gübre içerikli patlayıcı kullanılmasına da dikkat çektiler. Gübre içerikli patlayıcılar nedeniyle kimyasal maddelerin dereler aracılığıyla Bayındır Barajı’na taşındığını belirten kamyoncular, bu konuda da önlem alınmasını istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!