Kampüs hayallerine yerleşke gölgesi

Güncelleme Tarihi:

Kampüs hayallerine yerleşke gölgesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

Gazi Üniversitesi’nin 2010 yılında Polatlı’ya kurmuş olduğu Fen Edebiyat Fakültesi’nin bütçe ve kadro sıkıntısı, öğrencileri de mağdur ediyor. İlkokul sıralarında eğitim gören öğrenciler, “Bizler bu okulun kurbanlarıyız” dedi.

GAZİ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi, bütçe ve kadro sıkıntısıyla boğuşuyor. Tercih formlarında Gazi Üniversitesi’nin kampüsünü seçen öğrenciler ise, yerleşkede okumanın hayal kırıklığını yaşıyor.

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görmeye geldiğini fakat okulun ilkokuldan farksız olduğunu belirten Matematik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Bedri Sinan Taşpınar, “Bu fakültenin kuruluş amacı Polatlı’yı il yapmaktır. Bizler fen edebiyat fakültesi adı altında açılan bu okulun kurbanlarıyız” dedi.

İlkokul sıralarında eğitim

Okulun, Polatlı Kuzey TOKİ Blokları için planlanan bir ilkokul olduğunu, şartlarının üniversite eğitimi için yeterli olmadığını ifade eden Taşpınar, şunları söyledi:

“Ben buraya üniversitede okumak, geleceğimi şekillendirmek hayalleriyle geldim. Doğru düzgün bir eğitim kadrosu olmayan, TOKİ’nin ilkokul olarak yaptığı küçük bir binada, etrafında bir tane bile sosyal aktivite alanı olmayan, etrafı tarlalarla çevrili olan bir yerde eğitim görmeye çalışıyorum. Burası, Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerinin, Ankara’daki derslerinden fırsat buldukça buraya geldikleri bir okul.

Laboratuvar dersleri Ankara’da

Okulda laboratuvar olmayışı en büyük sıkıntımız. Laboratuvar dersleri için Ankara’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Öğretmenlerimizi ders saatleri dışında neredeyse hiç görmüyoruz. Öğretmenlerimiz dersten çıktığı anda koşup minibüse biniyor. Günlerimiz kitap okumakla geçiyor. Pratik yapacak, donanımlı laboratuvarlara ve sorularımıza yanıt verecek, bizi geleceğe hazırlayacak öğretmenlere ihtiyacımız var.”

Sınava tekrar hazırlanıyorum

Yeniden üniversite sınavına hazırlandığını belirten Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencisi Meltem Çiftdal ise, “Kız öğrenciler olarak daha büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Güvenli olmayan bir ortamda aylardır okuma mücadelesi veriyoruz. Okulda güvenlik görevlilerinin olmaması bizleri tedirgin ediyor. Dağın başında yer alan okula herkes istediği gibi girip çıkabiliyor” dedi.

İlkokul sıralarında eğitim

Kütüphanede kitap olmamasından da yakınan Çiftdal, “Kendi imkanlarımızla buraya kitap getirtiyoruz. Yayın evleriyle iletişime geçerek ihtiyacımız olan kitapları yazıyoruz. Onlar da bizlerin haline acıyor ve ellerinden geldiğince yardım ediyor. Burada benim geleceğimle oynadılar. Gazi Üniversitesi diye geldiğim yerde lise eğitimi bile alamıyorum. Hepimiz burada engelleniyoruz, köreliyoruz. Okumak için geldiğimiz yerde, insanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Bağımsız fakülte haline dönüşmeli

POLATLI Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, şunları söyledi:
“Bizim en büyük uğraşımız buranın bağımsız bir fakülte haline dönüşmesi. Burası Gazi Üniversitesi’nin uzantısı olark görüldüğü için ayrıca bir bütçe ve kadro ayrılmadı. Yerel yönetim olarak elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapıyoruz. Öğrenciler yaşanan sıkıntıları fazlasıyla abartıyor. Ankara’ya gidip gelmek istemeyen öğretim görevlileri ise öğrencilere destek çıkıyor. Yapılan hizmetlerin değerini bilmek lazım.”

Motive etmek için derslere giriyorum

YERLEŞKENİN Ankara’ya taşınacağı konusunda ortaya çıkan dedikoduların, öğrencilerin okuldan soğumasına neden olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi Koordinatör Rektör Danışmanı Prof. Dr. Baki Erdoğan, “Bütçe ve kadro sıkıntısı yaşıyoruz.Öğrenciler okula gelmek istemiyor. Yoğun olmama rağmen öğrencilerimi motive etmek için derslere giriyorum. Okulun taşnmasının bizim elimizde olmadığını anlatıyorum. Öğretmenler biraz soğuk davransa, gerginlik devam etse bu okulda öğrenci kalmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!