Kalitesiz yedek parça araca zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

Kalitesiz yedek parça araca zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00

Çin furyası ile otomobil sektörünü esir alan ucuz ve kalitesiz yedek parçaların araçlara büyük zarar verdiğini ifade eden Göral Otomotiv’in Genel Müdürü Nezih Allıoğlu, "Uzun zamandır servislerimize gelen araçların en büyük sıkıntısı taklit parçalardan kaynaklanıyor. Çoğu Çin malı olan bu taklit parçalar otomobillerin ömrünü kısaltıyor" dedi.

Büyük paralar ödenerek alınan araçların bakım ve onarımının yetkili servislerde yapılması gerektiğini kaydeden Allıoğlu, şunları söyledi:

Servis aracın ömrünü uzatıyor

"İlk başta ufak bir kar elde ettim diyen otomotiv sahibinin daha sonra büyük paralar ödeyerek aracını kurtarmaya çalıştığını görüyoruz. Bugün tüm yetkili servislerde uzman ve eğitimli personel ile hizmet veriliyor. Yetkili serviste üreticiden gelen orijinal parça ve talimatlar doğrultusunda aracın bakım ve onarımı yapılıyor. Bakım ve onarımı yetkili serviste yapılan otomobillerin ömrü uzuyor. Araç kaç model olursa olsun yetkili serviste takılan parçaların ve aksesuarların bir yıl parça garantisi vardır. Mekanikerinden, tamircisine, kaporta boyacısından elektrikçisine yetkili servis çalışanlarının hepsi, üretici firmanın eğitimlerini almış ve kendi alanında uzmanlaşmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!