“Kalıcı ve akılcı olacağız”

Güncelleme Tarihi:

“Kalıcı ve akılcı olacağız”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 15:00

Sarı-morların Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, çıtayı ne kadar daha yukarı çıkarabileceklerine baktıkların ancak bunun için sağlam adımlar atmaya dikkat edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yaptığı itirazın CAS tarafından reddedilmesinin ardından UEFA Avrupa Ligine katılımı kesinleşen Osmanlıspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu’nun Gerede ilçesinde kampa girdi. Başkent ekibi, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çalışmalara başlarken, ilk antrenmanda futbolcular, dayanıklılık koşusunun ardından gruplar halinde dar ve geniş alanda çeşitli pas organizasyonları yaptı.
Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, yaptığı açıklamada, Gerede kampına 23 oyuncu ile geldiklerini, bu sayının 25’e çıkacağını, transferle ilgili de bazı gelişmeler olabileceğini belirtti.  Bolu’nun yüksek rakımda bulunması ve havasının özellikle yaz aylarında futbol için çalışmaya uygun olması nedeniyle tercih edildiğini anlatan Akçay, “Güzel bir ortamın olması bizi buraya getirdi. Ayın 28’inde bir hazırlık maçı yaptıktan sonra Bolu’dan ayrılacağız. Daha sonra da Avrupa kampımız var. 1 Temmuz’da Hollanda’da olmayı planlıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

TRANSFER 4-5 OYUNCU İLE SINIRLI OLACAK

Gerede kampında çalışmaları iki antrenman yaparak sürdüreceklerini anlatan Akçay, “Kısa sürede müsabakaya hazırlanmak gibi bir durumumuz var. Önceliklerimizi belirledik. Bunlar üzerinden yola çıkıp, bitirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“Çıtayı ne kadar daha yukarı çıkartabiliriz ona bakacağız” diyen Akçay, “Gerçekçi ve akılcı olmayı da unutmamak lazım. Bu lig o kadar kolay değil. Kalıcı takım olmanın zorluk derecesi yüksek. Bazen dereceler yapmak istenebilir ama akılcı olmayı da unutmamak lazım” diye konuştu.
Akçay, transfer çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Biz takıma çok fazla oyuncu katmayı düşünmüyoruz. ‘Nokta transfer’ diyorlar ya o her zaman olmuyor ve uyuşmuyor. Ekonomik yapınıza bağlı. Mümkün olduğunda en doğru en uygun olanı bulmaya çalışacağız. Takıma 2 ya da 3 oyuncu daha katılabilir. Bu da toplamda 4 ya da 5 oyuncu demektir ki, çok fazlası da bizim için gerekli değil” ifadelerini kullandı.

DIABATE KAMPA KATILDI

Osmanlıspor’un 3 yıllık anlaşma imzaladığı, yeni sezonun flaş transferlerinden Cheick Diabate, Başkent ekibinin UEFA Avrupa Ligi maçı hazırlıklarını yaptığı Bolu kampına katıldı. Geçen sezonu Bordeaux’da geçiren Malili tecrübeli futbolcu takım arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra koşu antrenmanı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!