Kale Mahallesi’nin 'iki yüzü'

Güncelleme Tarihi:

Kale Mahallesi’nin iki yüzü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 15:47

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki ilk durağımız, Altındağ’ın Kale Mahallesi...

Haberin Devamı

Altındağ’ın Kale Mahallesi muhtarı Ali Yeşbek, en büyük sıkıntılarının ‘yanlış algı’, ‘metruk binalar’, ‘ulaşım’ ve ‘işsizlik’ olduğunu söylüyor. Muhtar Yeşbek, “Ankara Kalesi, başkentin kalbi ama sanki bir tarafı ağlıyor, bir tarafı gülüyor” diyor.

Kale Mahallesi’nin iki yüzü

1) YANLIŞ ALGI SORUNU
“Kale Mahallesi’nde meydana gelen birkaç istenmeyen ve olumsuz durumun bütün mahalleye mâl edilmemesi gerekir. Son 10 yıla bakın, burada kim kimi gasp etmiş, kim kimi rahatsız etmiş? Artık bu mahallenin asayiş sorunu yok. Ankara’nın diğer ilçe, semt ya da mahallelerinde yaşayan vatandaşlar gelsinler, hem Ankara Kalesi’ni hem de tarihi binaları gönül rahatlığıyla gezsinler. Manzaramız dillere destan, gözleme ve kahvemiz ise muazzam. Bizim kapımız herkese açık.

Haberin Devamı

Kale Mahallesi’nin iki yüzü

2) METRUK BİNALAR SORUNU
“Metruk binaların yıkımının bitirilip; tescilli ve tapulu evlerin tarihi otantik ev olarak yapılacağını düşünüyoruz. Eskiden metruk binaların çok olmasından dolayı hırsızlık vakaları daha fazla yaşanıyordu, fakat şimdi yüzde 60 oranında bir düşüş var. Zaten Ankara Emniyeti ile sürekli irtibat halindeyiz. WhatsApp hattı üzerinden emniyet güçleriyle iletişime geçiyoruz ve sorun her ne ise anında çözüme kavuşuyor.

Kale Mahallesi’nin iki yüzü

3) ÖĞRENCİNİN ULAŞIM SORUNU
Bentderesi’nde Seğmenler İlköğretim Okulu var. Mahallede yaşayan çocuklarımızın büyük bir kısmı o okula gidiyor. Okul, mesafe olarak hem uzak hem de yokuş bir yerde. Üstelik sokaklar da dar. Çocuklar, kış aylarında kalenin içerisinden yürüyerek okula gidip gelmek zorunda kalıyor. Bazen mesafe uzak olduğu için aileler tedirgin olup, çocuklarını okula göndermek istemiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Altındağ Belediyesi’ne öğrenci servisi başvurusunda bulunduk, ama şu an için net bir cevap alamadık, beklemedeyiz. Okullar da açıldı. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur.

Haberin Devamı

Kale Mahallesi’nin iki yüzü

4) GENÇLERİN İŞSİZLİK SORUNU
Kale Mahallesi’nde yaşayan gençler çalışmaya çok istekli, fakat kendilerine uygun iş bulamıyorlar. Hepsi pırıl pırıl ve çalışmayı her şeyden çok istiyorlar. İş arayan gençlerimizin listesini vereyim, istihdam yaratılsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!