KalDer, yaşam, kriz ve insanı tartışacak

Güncelleme Tarihi:

KalDer, yaşam, kriz ve insanı tartışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 00:00

Yaşam, kriz ve insana dair konuların masaya yatırılacağı İnsan Kaynakları Kongresi, 12 Şubat’ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Şirketlerin, mutlu ve gelişmiş çalışanlarla başarıya ulaşabileceğine dikkat çeken Kongre Başkanı Sema Özçer, "Mevcut koşullar kötü olsa da hala yapılabilecek bir şeyler olduğunu göstermek istiyoruz. Kendi içimizdeki gücü görmeliyiz" dedi.

TÜRKİYE Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi’nin 12 Şubat’ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği İnsan Kaynakları Kongresi’nin bu yılki ana teması "Yaşam, Kriz ve İnsana Dair" olarak belirlendi. İş dünyasının buluşacağı kongrede krizlerden etkilenen insan yaşamına ve ruhuna daha geniş ve farklı bir bakış açısıyla bakmanın, insana doğru ve yeterli yatırımlar yapmanın yolları paylaşılacak.

Başarının yolunun insandan geçtiğini ifade eden Kongre Başkanı Sema Özçer şöyle konuştu:

"Şirketler, mutlu ve gelişmiş çalışanlarla başarıya ulaşabilir. İnsanı iyi yönetmek çok önemli ancak bunun için bir okulumuz yok. İnsanı yönetmeyi sertifika programları gibi çalışmalarla öğrenebiliyoruz ama bunu en iyi, birbirimizden öğrenebiliriz. Bunu yapmak için paylaşım ortamlarımızdan bir tanesi de İK Kongresi. Başarının yolu insandan geçiyor ama bu değeri somut olarak gösterebiliyor muyuz? Mevcut koşullar kötü olsa da hala yapılabilecek bir şeyler olduğunu göstermek istiyoruz. Kendi içimizdeki gücü ve farklı bakış açılarını görmeliyiz. Kongremizin içeriğine çok özen gösterdik. İnsana dokunan bir kongre olmasını istedik. Yöntem, model tartışmayı istemiyoruz. Ayrıntıları, püf noktalarını inceleyeceğiz. İnsana nasıl baktığımız, insanı verimli kılmak için neler yaptığımız ve değişen koşullarda insanı anlamamız çok önemli."

Kurallar yeniden yazılıyor

İş yaşamının kurallarının yeniden yazıldığını ifade eden KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sever ise şunları söyledi:

"KalDer olarak düzenlediğimiz her etkinlikte sanatsal faaliyetlere de yer vermeye ve katılımcılarımıza farklı lezzetler sunmaya çalışıyoruz. Bu seneki Kongremizde de fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in aydınlık ve umudu simgeleyen Beyaz adlı koleksiyonundan seçme resimlere yer vereceğiz. Fotoğraf sergimiz kongre boyunca fuayede katılımcılarımızın ziyaretine açık olacak. KalDer olarak amacımız yönetim kalitesini arttırmak olduğu kadar bireylerin yaşam kalitesini de arttırmaktır."

Çözüme odaklanmak

KONGRENİN ilk oturumunda karamsarlığa kapılmadan, farklı bakış açıları geliştirerek çözümlere odaklanmanın yolları, Yönetici ve Takım Koçu Dr. Gülsün Zeytinoğlu ve Marmara Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Altuğ tarafından tartışılacak.

Kongrenin ikinci panelinin konusu ise İnsana Dair Stratejiler. Dünya çapındaki başarılı uygulamalarıyla Ulusal Kalite Ödülü’nü almış üç büyük kuruluşun genel müdürleri, çalışanlarını nasıl yönettiklerini anlatacaklar. İnsana Yatırım ve Krizden Çıkış konulu oturumda ise, Ceva Lojistik ve JTI Türkiye İK Yöneticileri ile İntendis İlaç’ın Genel Müdürü insana yatırım uygulamalarını paylaşacaklar.

Kongre, tempoyu ve motivasyonu zirveye taşıyacak iki konuşmacı ile sonlanacak. İmaj ve İletişim Danışmanı Özlem Çakır, 21.yüzyılda en önemli kişisel imaj dinamiği olan tutkudan bahsedecek. Tutkunun kişinin kariyerine etkilerini katılımcılar ile paylaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!