Güncelleme Tarihi:
Koronavirüs salgınıyla mücadele yürüten Ankara Şehir Hastanesi’nde COVID-19 tanısı konan hastalara uygulanan tedavi süreci görüntülendi. Sağlık çalışanlarının, acilden yoğun bakıma kadar pandemiye karşı verdikleri savaş, aşama aşama izlendi.
-Müracaat kısmından termal kamera ile ateş ölçülüyor.
Sarı tabloların bulunduğu noktalar, koronavirüs ile mücadelenin verildiği bölümleri gösteriyor. COVID-19 tanısı konulmuş veya COVID-19 şüphesi bulunan hastalara da sarı bileklik takılıyor.
Pandemi hastanesi olarak ilan edildikten sonra, kampüsü çeşitli alanlara ayırdıklarını vurgulayan Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Bu tip bulaşıcı hastalıklarda izolasyon çok önemli. Koronavirüslü hastayı taşıyacağımız asansör, bu hastayı alacağımız acildeki gözlem alanı, tomografisini çekeceğimiz röntgen bile ayrı” dedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Hastane acil servisi, fiziksel kapasite anlamında dünyanın en büyük acil servislerinden. Profesör doktorlar, doçent doktorlar, doktor öğretim üyeleri de 24 saat nöbet tutacak şekilde bir vardiyada çalışıyorlar” dedi.
Öte yandan doktorlar, yoğun bakım hastalarına rutin kontrollerini ve tedavilerini uyguluyor. Sağlık çalışanları, hastane içinde belirlenen kurallara göre hareket ediyor. Negatif basınçlı yoğun bakım odasında yatan hastalara tedavi uygulayan sağlık çalışanları, odadan çıkışta hastayla temas ettikleri koruyucu ekipmanı çıkararak tıbbi atık kovasına atıyor ve ellerini yıkıyor. Sağlık çalışanları yoğun bakımda bulaşma riskine karşı özel koruyucu tulum, maske, bone, gözlük, siperlik ve eldiven giyerek tedbir alıyor.