Kahramanlar öldü mü

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar öldü mü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 00:00

Medya-siyaset ilişkisinin işlendiği “Kahramanlar Öldü Mü?” adlı oyun izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

REFİK Erduran’ın medya-siyaset ilişkisini keskin bir dille işlediği “Kahramanlar Öldü Mü?” adlı oyunu, 22 Aralık’ta düzenlenecek dünya prömiyeriyle izleyici karşısına çıkacak. Eser, partisi muhalefette bulunan eski bir bakanın bir medya patronuyla temas kurduktan sonra girdiği karmaşık ilişkiler yumağını konu alıyor.
Tansu Aytar’ın yönettiği eserin dekor tasarımı Güven Öktem’in, kostüm tasarımı Fatma Görgü’nün imzasını taşıyor. Işık düzenini Burhanettin Yazar’ın hazırladığı eserin müzikleri ise Can Atilla’ya ait. Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ve Faruk Günuğur’un rol aldığı oyunun yönetmen yardımcılığını Yüksel Partal üstleniyor. Eser, Küçük Tiyatro’da izleyici karşısına çıkacak.
Geleceğe de ışık tutuyor
Bir taraftan medyaya, diğer taraftan da siyasetin de içinde olduğu sisteme eleştiriler yönelten oyun, özellikle anne rolündeki Meral Niron’un ağzından bu eleştirileri dillendiriyor. Eserin yönetmeni Tansu Aytar, yapıtın farklı yönlerden sisteme pek çok eleştiri getirdiğini söyledi. Oyunda, oğlu milletvekili olan annenin pek çok kaygıları bulunduğunu dile getiren Aytar, “Kültürel erkin yerini parasal erkin alması anneyi düşündürüyor ve her fırsatta da bunu dile getiriyor. ” sözleriyle oyuna ilişkin bilgi verdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!