Kahramankazan’dan Esenboğa'ya direkt yol

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan’dan Esenboğaya direkt yol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 02:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 2 Ekim’deki Kahramankazan ziyaretinde önemli bir talimat verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kahramankazan’daki 15 Temmuz gazileri, ilçeden Esenboğa Havalimanı’na ulaşımda zorluk yaşadıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Bu durum üzerine Cumhurbaşkanı’nın da Esenboğa Havalimanı ile Kazan ilçesi arasında yeni bir yol açılması talimatı verdiği belirtildi. 

YENİ YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Erdoğan’ın talimatı üzerine ulaşıma elverişsiz olan Yiğitli Köyü üzerinden gidilen mevcut yol ile ilgili Büyükşehir Belediyesi iyileştirme yapmaya başladı. Kazan ile Çubuk sınırından başlayan yaklaşık 24 kilometrelik yol çalışmasında ekipler asfaltlama yapıyor. Öte yandan mevcut yolun yanı sıra Kahramankazan’dan başlayıp Pursaklar Saray’a ulaşan yeni bir yol ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Planı çalışması yaptığı, 18 tane köprülü kavşaktan oluşan yeni yol projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

70 KİLOMETREDEN 24’E DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği direkt Esenboğa Yolu’nun kendilerine büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Normalde Kahramankazan’dan Esenboğa 70 kilometre ama bu karayoluyla 24 kilometreye düşüyor. Yeni yol sadece Kazan’ı değil bölgeyi de rahatlatacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!