Kahramankazan’da Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası’nın açılış töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan’da Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası’nın açılış töreni düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 16:54

Kahramankazan’da Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası’nın açılış töreni düzenlendi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA) - KAHRAMANKAZAN’ın ev sahipliği yaptığı Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası düzenlenen törenle başladı.
Kahramankazan Kent Meydanı’nda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Spor Genel Müdür Ömer Altunsoy, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, Avrupa Bocce Federasyonu Başkanı Bruno Cassarini ile şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 9 ülke milli takımlarının katıldığı şampiyona 4 Ağustos’a kadar sürecek.
‘TÜRK MİLLİ TAKIMININ BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURUYORUZ’
Spor alanında da önemli bir gelişim kaydettiklerini ifade eden Başkan Ertürk, şunları söyledi:
“2004 öncesinde kepçe oyuklarında yüzmeye çalışan, tarlalarda misket oynayan gençlerimiz artık uluslararası standartlarda spor salonlarında, futbol sahalarında, yüzme havuzlarında ve spor komplekslerinde spor yapıyor. Uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. 53 bine yakın nüfusumuz olmasına karşın, spor kulübümüzde 1500’e yakın lisanslı, 5000 bine yakın da aktif sporcumuz bulunuyor. Bocce sporunun ise, Türkiye’deki merkeziyiz ve Türk Milli takımının da bel kemiğini oluşturuyoruz.”
Mutlu Türkmen ise, Kahramankazan’ın bocce sporunda tüm dünya tarafından bir şehir olduğunu belirterek, “Kahramankazan ilçe olmasına karşın dünyçapında bu spor sayesinde Türkiye’deki illerden biri olarak biliniyor” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!