Kahramankazan kavurması artık tescilli

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan kavurması artık tescilli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 15:10

Kahramankazan’ın mutfak kültüründe önemli yere sahip olan 'Kazan kavurması', Kahramankazan Belediyesi'nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Haberin Devamı

Kazan kavurmasının önemli özelliği, üretiminde kullanılan et, ilçe sınırında beslenen hayvanlardan elde ediliyor olması. Bu nedenle coğrafi sınır ile ün bağı bulunan Kazan kavurmasının tüm üretim aşamaları, ilçe içerisinde gerçekleştiriliyor. Tescil belgesinde ürünün tanımı ve ayırt edici özelliklerine de yer verildi. Buna göre Kazan kavurması, dana eti, kuru soğan, katı yağ ve tuz kullanılarak üretiliyor ve herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor. 1.5-2 yaş aralığındaki dananın kol kısmından elde edilen kavurma 150 gramdan oluşuyor ve ete herhangi bir şoklama veya terbiye işlemi uygulanmıyor. Üretiminde kullanılan katı yağ ise tereyağı, margarin veya kemik suyunun kaynatılmasıyla elde edilen yağdan oluşuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!