Güncelleme Tarihi:
Kazan kavurmasının önemli özelliği, üretiminde kullanılan et, ilçe sınırında beslenen hayvanlardan elde ediliyor olması. Bu nedenle coğrafi sınır ile ün bağı bulunan Kazan kavurmasının tüm üretim aşamaları, ilçe içerisinde gerçekleştiriliyor. Tescil belgesinde ürünün tanımı ve ayırt edici özelliklerine de yer verildi. Buna göre Kazan kavurması, dana eti, kuru soğan, katı yağ ve tuz kullanılarak üretiliyor ve herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor. 1.5-2 yaş aralığındaki dananın kol kısmından elde edilen kavurma 150 gramdan oluşuyor ve ete herhangi bir şoklama veya terbiye işlemi uygulanmıyor. Üretiminde kullanılan katı yağ ise tereyağı, margarin veya kemik suyunun kaynatılmasıyla elde edilen yağdan oluşuyor.