Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller

Güncelleme Tarihi:

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 23:32

Hüseyin ve Muhammed Gezer kardeşler, bir yandan kâğıt toplayarak babalarına destek olurken, diğer yandan da futbolcu olmanın hayalini kuruyor. ‘En büyük hayalimiz ay-yıldızlı forma’ diyen iki kardeş, takım antrenmanlarının yanı sıra birlikte de pas idmanı yapıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Hüseyin (15) ve Muhammed Haşim Gezer (9) kardeşler, bir yandan geçinmek için kâğıt toplayan babalarına yardım ederken, bir yandan da hayalini kurdukları ay-yıldızlı milli formayı hak edebilmek için çalışmayı sürdürüyor. Takım antrenmanlarının yanı sıra kimi zaman otoparkta, kimi zaman da yeşil alanlarda antrenman yapmaya çalışan Çayyoluspor Kulübü sporcusu iki kardeş, milli takım hayalinin yanında, taraftarı oldukları Ankaragücü ile de şampiyonluk yaşamak istiyor. Çocuklarıyla aynı hayali paylaşan ve “Onları milli formayla izleyeceğim günün hayalini kuruyorum” diyen baba Ramazan Gezer de (43) spor sayesinde çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumayı başardığını söylüyor.

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller


YİNE BABAMA YARDIM EDECEĞİM

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in maçlarını izleyerek motive olduğunu anlatan büyük kardeş Hüseyin Gezer, hayalini şöyle anlatıyor: “Hayalim Mesut Özil gibi dünyanın tanıdığı bir futbolcu olmak. Bunun için çok çalışmam lazım. Öncelikle amacım tuttuğum takım Ankaragücü’ne transfer olmak ve şampiyonluk yaşamak. Oradaki performansımla da en büyük hayalim olan milli takıma seçilmek ve 10 numaralı formayı sırtıma geçirmek. Bütün bunlar gerçekleştiğinde ise tıpkı bugün olduğu gibi babama da yine yardım edeceğim. Daha sağlıklı bir iş bulabilmesi için elimden geleni yapacağım.”

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller


KAPTAN OLMAK İSTİYORUM

Türk Milli Takımı’nın forvet oyuncusu Burak Yılmaz’ı kendine idol olarak seçen küçük kardeş Muhammed Haşim Gezer ise, “Sarı lacivertli takımın formasıyla şampiyonluk yaşamak ve takım arkadaşlarımın güvendiği bir milli takım kaptanı olmak istiyorum. Burak Yılmaz’ı izliyorum, onu örnek alıyorum” diyor.

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller


ÇOCUKLARIMLA AYNI HEYECANI YAŞIYORUM

Haberin Devamı

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nü bitirmesine karşın iş bulamadığını anlatan baba Ramazan Gezer (43) ise kâğıt toplayarak çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirterek, “Benim de en büyük hayalim çocuklarımı ay-yıldızlı milli formayla mücadele ederken izleyebilmek” diyor. Çocuklarını spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı başardığının altını çizen Gezer, “Çocuk işçiliğine ve okul çağındaki çocukların çalışmasına ben de karşıyım. Şu an okul olmadığı için bana yardım ediyorlar. Ne kazanıyorsam onlar için harcıyorum. Her gün Yenimahalle Yakacık’taki evimizden Çayyolu’ndaki antreman sahasına geliyoruz. İşsizlikten kâğıt topluyorum ama çocuklarımın bu ortama ait olmasını istemiyorum. Futbola tutunarak kendilerini korumalarını istiyorum. Bir gün onları milli takım formasında görmenin hayaliyle ben de onlarla aynı heyecanı yaşıyorum” sözleriyle yaşadıklarını anlatıyor.

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller


TESİS KONUSUNDA DESTEK BEKLİYORUZ

Haberin Devamı

Gezer kardeşlerin formasını giydiği Çayyoluspor Kulübü ise antreman sahalarındaki eksikliklerden dert yanıyor. Kulubün ve aynı zamanda Gezer kardeşlerin antrenörü Recep Salih İlker, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine yardım çağrısı yaparak, şunları söyledi: “Hüseyin ve Muhammed’in isteklerini her idmanda görüyorum. Gelişmeleri göreceğiz. Umarım hayallerine kavuşacaklar. Burada bizim hem bu gençleri korumak hem de Türk sporunu ve kent takımlarını daha ileriye taşımak için elimizde geleni yapmamız gerekiyor. Biz kulüp olarak Çankaya Belediyesi ile sözleşmeli olan özel bir işletmenin tesisini kullanıyoruz. Ancak antrenman sahamızın zemini tam performans idman yapmak için elverişli değil. Yedek kulübesi, izleyici koltukları gibi yerlerde büyük hasarlar var. Bu eksikleri sadece görüntü kirliliği gibi düşünmeyin. Aynı zamanda çocukların gelişimini ve tam profesyonel olabilmelerini de olumsuz etkiliyor. Dünya gençler şampiyonu, Türkiye ikincisi ve Ankara şampiyonu olan takımlarımızın halen kendine ait spor tesisi olmaması bizleri geri götürüyor. Spor alanları spor kulüplerimizin olmalı. Büyükşehir ve bağlı olduğumuz Çankaya Belediyesi’nden zemin yenileme ve diğer altyapı çalışmalarımızda veya yeni bir tesis konusunda bize yardım etmelerini bekliyoruz.”

Kâğıttan hayatlar ay yıldızlı hayaller

Hüseyin Gezer, Mesut Özil gibi dünyaca ünlü bir futbolcu olmak isterken, Muhammed Gezer, Burak Yılmaz gibi Milli Takım’da kaptanlık yapmak istediğini söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!