Kadınlara tatil öncesi uyarılar

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara tatil öncesi uyarılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 00:00

Türk-Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV) Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, başta hamileler ve menapoza giren kadınlar olmak üzere, yaz aylarında pek çok hastalık riskiyle karşı karşıya olan kadınlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ünlü, kadınların yaz aylarında deniz, havuz ve güneşin de etkisiyle bazı hastalık riskleriyle karşı karşıya olduklarını anımsattı. Bu hastalıklardan birinin, kadınların jinekoloğa başvurma nedenlerinin başında gelen vajina iltihabı olarak da bilinen vajinit rahatsızlığı olduğunu anlatan Ünlü, vajina iltihabının vajinada akıntı, kaşıntı ve yanma ile karakterize bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

Ünlü, vajinitenin sıklıkla vajinal     enfeksiyonlara neden olduğunu, enfeksiyon etkeninin mantar, parazit veya bakteri olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Ünlü, “Deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayonuzu değiştirin. Kalabalık saatlerde, hijyeninden emin olmadığınız havuzlardan uzak durun. Günlük duş alın. Duşlarda PH’ı nötral duş jellerini tercih edin” uyarılarında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!