Kadınlar ve Erkekler Hokey Avrupa Şampiyonası Konya'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar ve Erkekler Hokey Avrupa Şampiyonası Konyada yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 18:29

Kadınlar ve Erkekler Hokey Avrupa Şampiyonası Konya'da yapılacak

Haberin Devamı

 Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: ''Organizasyonlarda Avrupa'da önde gelen ülkeyiz"

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Konya'da 15-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak olan U18 Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası Championship III'te 2 grupta toplam 7 ülke, U18 Kızlar Championship III'de ise 5 ülke mücadele edecek.

ORGANİZASYONLARDA AVRUPA'DA ÖNDE GELEN ÜLKEYİZ

Avrupa Hokey Federasyonu'nu (EHF) tarafından ülkemize verilen şampiyonalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ''Başarılı organizasyonlar gerçekleştirme konusunda Türkiye Avrupa'da önde gelen ülkedir'' dedi.

"Geçtiğimiz sene Antalya'da gerçekleştirdiğimiz 2020 Olimpiyat Elemesi olan Dünya Ligi 1.Raund karşılaşmalarının ardından 2017 Şubat ayında Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nı da Alanya'da başarılı bir şekilde organize ettik" diyen Başkan Karakan şunları söyledi:

''Avrupa'dan gelen yetkililer ile kurduğumuz samimi ilişkiler ve güçlü lobimiz sayesinde, 2018 yılında yapılacak Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası Championship II'ye de ev sahipliği kazanmıştık. Tüm bu gelişmelerin üzerine Avrupa Hokey Federasyonu U18 Erkekler ve U18 Kadınlar Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası Championship III'ün ev sahipliğini de ülkemize verince gayet mutlu olduk. Bu ev sahipliklerimizle hem ülkemizin tanıtımına destek oluyoruz hem de ülkemize katma değer sağlıyoruz. Böylelikle Türk Hokeyinin hızla yükselen başarı grafiğine hokey ailesi olarak ivme kazandırıyoruz'' diye konuştu.

15-21 Temmuz tarihlerinde Konya Saraçoğlu Hokey Sahası'nda yapılacak olan U18 Erkekler Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası Championship III ve aynı tarihlerde U18 Kızlar Championship III'de mücadele edecek ülkeler şöyle;

ERKEKLER:

Türkiye, Ukrayna, Finlandiya, Macaristan, Güney Kıbrıs, Belarus ve Hırvatistan.

KADINLAR:

Türkiye, Cebelitarık, Ukrayna, Hırvatistan ve İsviçre

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!