Kadına yönelik projeler önem kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadına yönelik projeler önem kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 00:00

Ankara'ya Yardım Edenler Derneği(AHİD) AKAR Otel’de gerçekleştirilen davete, Ankara milletvekillerinden Nurdan Şanlı ve Ülker Güzel’in yanı sıra Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Haberin Devamı

AHİD Kadın Kolları Başkanı Emine Gümüş yaptığı konuşmada, kadın ve erkek arasındaki tek farkın anatomik yapı olduğunu söyleyerek, bütün kadınlar sosyal, kültürel, siyasi alanda başarı elde ettiklerini belirtti. Son yıllarda kadın istihdamını artırmak ve özellikle kadın girişimciliğini artırmak amacıyla projelerin önem kazandığına değinen Gümüş, projelerde artışların görüldüğüne de dikkati çekti.

Akıllı kadın evinin direğidir

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, kadınların haklarını bilmediğini savunarak şu sözleri söyledi:

“Kadınların çok şiddet gördüğünü düşünmüyorum. Ezilen, şiddet gören çok kadın var. Ancak kadın olarak haklarını bilmiyorlar. Onlara haklarını anlatmalıyız, destek çıkmalıyız. Kadın kadına destek olmak zorunda. Birgün gezmenizi bir kenara bırakın, ihtiyacı olan bir aileyi gözetim altına alın. Ankaralı hanımlar olarak yapacağımız çok şey var.”

Haberin Devamı

Gökçek, kadınların haklarını öğrenemediğini ve dizi bağımlısı olduklarını ifade ederek, “Diziler nereye çekerse oraya gidiyoruz. Akıllı kadın evinin direğidir, bacasıdır, her şeyidir” diye konuştu.

Kadının istihdamda yeri yok

TÜRKİYE’DE  kadın ve istihdamla ilgili rapor hazırladıklarını belirten AHİD Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gevher Kuranel, verdikleri davet sırasında gelen vekillere hazırladıkları raporları sunduklarını kaydetti. Şiddeti tetikleyen faktörlerden televizyon, sosyal, psikolojik, ekonomik etkenler, gelenekler ve bunlarla ilgili rapor hazırladıklarını anlatan Kuranel, kadının hala istihdamda yerinin olmadığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!