Kadına şiddete karşı farkındalık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete karşı farkındalık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 00:31

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası’ kapsamında Keçiören, Mamak ve Sincan’da eş zamanlı farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Haberin Devamı

Uzman doktor ve hemşirelerin temel sağlık eğitimi verdiği etkinliğe katılan başkentli kadınlara hijyen kitinden oluşan çantalar ile bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı. ABB ayrıca, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla cadde ve bulvarlara afiş asacak, üniversitelerle de iş birliği yapılarak söyleşiden fidan dikme etkinliğine, tiyatro oyunundan konsere kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Farkındalık eğitimleri için ise kadınlar, düşüncelerini şu sözlerle özetlediler:
-Hanım Kalay: “Kadına şiddete karşıyım. Kadınlara verilen eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.”
-Nurhayat Karataş: “Kadına şiddet olaylarında bu suçu işleyenlerin cezasını almasını istiyoruz. Bu eğitimler çok faydalı oldu.”
-Leyla Göktaş: “Bir kadın olarak bir kız çocuk yetiştirdim zor şartlar altında. Öncelikle annelerin bilinçlendirilmesini istiyorum. Annelerin eğitilmesi için bu tarz eğitimlere çok daha fazla yer verilmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!