Kadın yoksa ekonomi büyümez

Güncelleme Tarihi:

Kadın yoksa ekonomi büyümez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 18:01

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun 2016 yılı 1. Genel Kurul toplantısı ASO’nun ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, kadınların iş gücüne katılım oranını artırmadan ekonominin yeterince büyüyemeyeceğini belirterek, “Bunu artırmadıkça Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması veya orta gelir tuzağından kurtulması zor görünüyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2016 yılı 1. Genel Kurul toplantısı Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Yeni fikirlerin desteklenmesi gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Bilgiyi çok iyi kullanarak üretmeliyiz. Ayrıca kadın girişimcilerin de önünü açmamız, sayılarını artırmamız gerekiyor. Bu ülkenin kadınlarına çok güveniyoruz. Hırslınız, biliyorum ki tuttuğunuzu koparırsınız” dedi. 

KATILIM ORANI ARTMALI

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğu, bunun nedenlerinin başında ise mesleksizliğin geldiğini söyledi. Türkiye’nin erkek egemen bir toplum haline geldiğini ifade eden Özdebir, kadın girişimcilerin artması yönünde ASO olarak her zaman büyük çaba gösterdiklerini bildirdi. Kadınların iş gücüne katılım oranını artırmadan ekonominin yeterince büyüyemeyeceğini kaydeden Özdebir, “Bunu artırmadıkça Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması veya orta gelir tuzağından kurtulması zor görünüyor” dedi. Özdebir, ölçülebilmesi durumunda kadınların erkeklerden daha becerikli olduğunun görüleceğini belirterek, “Yüksek katma değerli üretimler beceriyle yapılabilir. Maalesef ülkemizde böyle bir beceri eksikliği var” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini, bu yöndeki politikaların geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kadın girişimcilerin karşılaştığı engellerin kaldırılması gerektiğini dile getiren Bezci, “Kadın girişimci sayısında dünyanın çok gerisindeyiz. Bu sayıyı artırmamız lazım. Kadınlar iş dünyasında güçlenirse ekonomik anlamda da güçleniriz. Daha hızlı gelişmek istiyorsak, kadınların iş gücüne katılımını artırmalıyız” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!