Kadın girişimciye milyon euroluk kredi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciye milyon euroluk kredi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 14:37

Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD), ‘Kadın Girişimci Semineri’ gerçekleştirdi. KOBİ yöneten kadınlara sağlanan finansman ve danışmanlık desteği programı, ANKGİAD tarafından kadın girişimcilere tanıtıldı. 

Haberin Devamı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’nın Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından desteklendiğini söyleyen AB İmar ve Kalkınma Bankası Temsilcisi Didem İzgi, proje ile Türkiye’de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. İzgi şu bilgileri paylaştı:

İSTİHDAM YARATMAN İÇİN

“Kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümeleri ve istihdam yaratmaları için finansmana erişim konusunda destek sağlamak, projenin temel amacı. Kadınların sahibi olduğu ve kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin bilgiye erişim, finans dışı iş geliştirme hizmetleri ve iş ağları fırsatları konularında desteklenecek olması da projenin öncelikleri arasında bulunmaktadır. Kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelere yerel bankalar aracılığıyla uygun vade ve teminat koşullarında aktarılmak üzere 300 milyon euroya kadar özel kredi imkânı sağlanırken, kadınlar tarafından yönetilen işletmeler de 5 milyon euroya kadar danışmanlık ve iş geliştirme hizmetleri kredisi ile desteklenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!