Kadın dayanışması destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın dayanışması destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2024 16:21

Çankaya’nın Harbiye Mahallesi’nde iki dönem muhtarlık yarışına giren ve son seçimi kazanarak mahallenin 25 yıllık muhtarından görevi devralan Aslıhan Kiper, özellikle kadınlara yönelik projeleriyle dikkat çekiyor. Muhtar Kiper, “Mahallemizde ev hanımlarının ürettiği el emeği ürünleri pazar yerlerinde satışa sunmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’nın en büyük mahallelerinden biri olan Harbiye Mahallesi’ne muhtar seçilen Aslıhan Kiper, seçim çalışmaları kapsamında yer verdiği kadınlara özgü projelerini hayata geçirmek için destek bekliyor. Belediyelerin kurslarına giden ev hanımlarının, evlerinde ürettiği her türlü ürünü pazar yerlerinde satışa sunmak istediklerini belirten Muhtar Kiper, projesini Hürriyet Ankara’ya şöyle anlattı:

Kadın dayanışması destek bekliyor

PAZAR YERLERİNDE SATIŞA SUNMAK İSTİYORUZ

“Yaklaşık 30 yıldır Harbiye Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Mahalleme adeta aşığım. Muhtarlık yapmak önceden beri aklımda vardı, iki kez aday oldum. 2019 seçimlerinde yedi aday vardı, ikinci seçildim. Sonrasında bu işi bırakmadım ve son seçimde kazanarak, görevi 25 yıllık mevcut muhtardan devraldım. Seçim döneminde mahalle sakinleri ile devamlı iletişim halindeydim. Özellikle kadınlara yönelik projelerim vardı. Seçildikten hemen sonra da projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadım. Mahallemizde ev hanımlarının ürettiği el emeği ürünleri pazar yerlerinde satışa sunmak istiyoruz. Yeter ki kadınlarımız, ekonomik gelir elde etsin, emeği görücüye çıksın.

Haberin Devamı

KADIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ELDE ETMELİ

Belediyenin kurslarına giden çok sayıda kadınımız var, çoğu ev hanımı. Kursta öğrendiklerini pratiğe dönüştürerek evlerinde pek çok ürün üretiyorlar. Bez oyuncaktan tutun, çantaya hatta gıda ürünlerine kadar. Bunları neden ekonomik kazanca dönüştürmesinler. Talebimiz, kadınlarımızın el emeği ürünlerinin bir pazar yerinde satışa sunulması. Bu haftada iki defa da olabilir ayda bir defa da. Ne kadar olduğu hiç önemli değil. Yeter ki fırsat tanınsın. Her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı, kendi ekonomik özgürlüğünü elde etmeli. Kadın isterse her şeyi başarır. Geri dönüşlerde oldukça güzel, kadınlarımız heyecanlı, ‘Muhtarım, projeyi ne zaman hayata geçiriyoruz’ diye soruyorlar. Bizler de bu anlamda projeye destekleri bekliyoruz.”

Haberin Devamı

HARBİYE’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI

Muhtar Aslıhan Kiper, Harbiye Mahallesi’nde çözüme bekleyen diğer konuları ise şöyle sıraladı:
*Mahallemizde özellikle Hürriyet Caddesi’nde kanalizasyon sistemine dair sıkıntılar yaşanıyor. Herhangi bir yağış aldığında taşmalar meydana geliyor. Belediyeyi aradığımızda hemen gelip ilgileniyorlar fakat bu sorun kronik olduğundan daha kalıcı çözümlere ihtiyaç var. Öte yandan, aynı cadde üzerinden ne dolmuş ne de otobüs hattı geçiyor.

Kadın dayanışması destek bekliyor


*Muhtarlığın bulunduğu yer engebeli ve yokuş yukarı olduğundan özellikle yaşlı, engelli bireylerimizle hamileler çıkmakta zorlanıyor. Muhtarlık binamız yine aynı park içerisinde (Aşık Veysel Parkı) daha aşağı ve düz bir zemine taşınabilir.

Haberin Devamı

Kadın dayanışması destek bekliyor


*Mahallemizde üç tane park bulunmakta. Çocuklar parkın içerisinde bulunan çakıl taşlarıyla oynayarak zaman zaman birbirlerine zarar verebiliyor. Talebimiz çakıl taşları yerine, çocuk parklarına yumuşak bir zemin yapılması.

Kadın dayanışması destek bekliyor

BAKMADAN GEÇME!