Kadıköy’de tarihi zafer

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de tarihi zafer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 16:21

A.Gücü, eksik kadro ile gittiği, ilk yarıda iki zorunlu değişiklik yaptığı maçta, F.Bahçe’yi yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, 9 yıl sonra rakibini deplasmanda mağlup ederken, ikili rekabetteki 10. galibiyetini, ilk kez iki farkla kazandı. F.Bahçe Teknik Direktörü Cocu, bu sezon Ankaragücü’ne yenildikten sonra görevine son verilen üçüncü teknik adam oldu.
Süper Lige 6 yıl aradan sonra yeniden dönen Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında deplasmanda aldığı 3-1’lik galibiyetle, tarihi bir zafer elde etti. Sarı-lacivertliler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesinde oynanan müsabakadan galip ayrılıp, taraftarına çifte mutluluk yaşattı. Hopf, Cerci, Moulin ve Heauruax’in kadroda olmadığı, Mokthar’ın yedek beklediği müsabakanın ilk yarısı bitmeden, savunmasının ortasında görev yapan iki ismi Yalçın Ayhan ve Alihan’ı sakatlık nedeni ile değiştirmek zorunda kalan Ankaragücü; Faty, Erdem (penaltıdan) ve El Kabir’in golleri ile sahadan 3 puanla ayrılmayı bildi.

İLK KEZ 2 FARKLI GALİBİYET

Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında deplasmanda 9 yıl aradan sonra galip gelirken, daha önce ikili rekabette 9 olan galibiyet sayısını 10’a yükseltti. Sarı-lacivertliler, geride kalan sezonlarda Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği galibiyetleri tek farklı skorla kazanırken, ilk kez iki farka ulaştı. Bu sezon Galatasaray’a 3-1 yenilen, Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Ankaragücü, 4 büyük takıma karşı da ilk kez galip gelmiş oldu.

SUSİÇ VE ALTIPARMAK’I İZLEDİ

Ankaragücü’ne 3-1 yenilen ve ligdeki kötü gidişini sürdüren Fenerbahçe’de, yönetim Hollandalı Teknik Direktör Philip Cocu’yu görevden aldı. Ankaragücü, geride kalan haftalarda Akhisarspor’u yendikten sonra, Ege temsilcisinin Teknik Direktörü Saffet Susiç, BŞB Erzurumspor’u mağlup ettikten sonra da Mehmet Altıparmak, görevlerinden alınmıştı. Bir anlamda, Ankaragücü, oynadığı takımlar içinde üçüncü kez teknik direktör değişikliği yaşanmasına giden süreci başlatan takım oldu.

BÜTÜN OYUN PLANIMIZ TUTTU

Maçın ardından hem Ankaragücü hem de Fenerbahçe tribünlerinin lehine tezahürat yaptığı Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maç değerlendirmesinde, Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağını, bir ve iki numaralı seçeneklerin olduğunu ve bu seçeneklere bağlı oynadıklarını bildiklerini belirtip şöyle konuştu:
“Bütün analizleri bu doğrultuda yaptık. Fenerbahçe’nin Avrupa maçının ardından 60. dakikadan sonra yorulacağını hesaplayıp hareket ettik. Fenerbahçe’de, oyun içinde 40. dakikadan sonra, 60 ve 70. dakikadan sonra 3-4 oyuncusunun oyundan düştüğünü gördük. Çok iyi bir plan içindeydik. Oyuncularım bu plana sadık kalarak, dimdik durdular ve disiplini oynadık. İlk 15-20 dakika Fenerbahçe üzerimize geldi. Bizi sıkıntıya sokmaya çalıştılar ama karşılarında durup oyunu dengeledik. Golü attıktan sonra merkez 2 stoperimizin birisinin omzu çıktı, diğerinin de kasığında kopma meydana geldi. Stopere Faty’yi çektik. 1 hamle şansımız vardı. El Kabir’in yerine İlhan’ı aldık. Fenerbahçe’nin arkada bıraktığı boşlukları değerlendirerek, ağır olan stoper ve beklerinin arkasına attığımız toplarla sonuca gitmek istiyorduk. Bütün planlarımız tuttu. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum. Her zaman ve her yerde bizi destekleyen büyük Ankaragücü taraftarına tebrik ediyorum, bu galibiyeti de onlara armağan ediyorum. Bu sezon ligde kalıcı olmak istiyoruz. Bunu başarırsak, kulübün önü açılacak. Bunun için ligde kalmamız lazım. Güzel ve rahat bir sezon geçirmek istiyoruz. Adım adım önümüze hedefler koyacağız. Tek hedefimiz, başarılı bir şekilde, sıkıntıya girmede bir sezon geçirmek.”

YAPMACIK BİR İNSAN DEĞİLİM

Fenerbahçe’den teklif alması halinde kabul edip etmeyeceği sorulan İsmail Kartal, şu yanıtı verdi:
“Şu anda bu soruya cevap vermem çok zor. Ben Ankaragücü’nün sözleşmeli bir teknik direktörüyüm. Profesyonel insanlarız. Futbolda neyin ne olacağı belli olmaz. Bazı antrenörler, 3 kez ayrılıp 5 kez geriye dönebiliyor. Zaman, pozisyon ve şartlar önemli. Bunlar uygun olursa neden olmasın. Duygusal bir insanım. Yapmacık bir insan değilim. Hayatım boyunca böyle yaşadım, böyle de yaşamaya devam edeceğim. Fenerbahçe taraftarına da kendi taraftarımıza olduğu gibi çok teşekkür ediyorum. Futbolculuk hayatımızda da antrenörlük hayatımızda da bu kulüpte unutulmaması gereken ve unutturulmaması gereken olaylar yaşadık. 3 Temmuz olayı yaşandı ve o dönemde bu kulübü, bu çınarı ayakta tutan isimlerden birisiyim. Ardından kurşunlandım. Şerefimiz ve namusumuzla bu kulübü ayakta tutmaya çalıştık. Biz de kariyerimiz için, ekmek paramız için Anadolu’da hayatımızı devam ettiriyoruz. Biz de acılı çok kötü günler geçirdik ama o günler Fenerbahçe için geride kaldı. Şu anda kötü bir dönemden geçiyorlar. İnşallah en kısa sürede bu süreci atlatacaklardır.”

PUANLARI DIŞARIDA TOPLADI

Süper Ligde geride kalan 10 haftada 5 galibiyet alıp, 16 puan toplayan Ankaragücü, 4 galibiyetini, Ankara dışında elde etti. Sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadığı müsabakalarda; Aytemiz Alanayspor’u 2-0, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 1-0 ve Fenerbahçe’yi 3-1 yendi. Başkent ekibi, Yenikent Osmanlı Stadı’nın bakımda olduğu hafta, Akhisarspor ile olan iç saha maçını Afyon’da oynayıp, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ankaragücü, beşinci galibiyetini ise kendi sahasında geride kalan hafta 1-0’lık skorla Antalyaspor karşısında aldı.
Sarı-lacivertliler, Süper Ligin 11. haftasında, kendi sahasında Kayserispor ile karşılaşacak.

ÇIKIŞTA COCU GERGİNLİĞİ

Ankaragücü’ne sahasında 3-1 yenilen Fenerbahçe’de görevden alınan teknik direktör Phillip Cocu’nun, Ülker Stadı’ndan ayrılışında küçük çaplı bir gerginlik yaşandı.
Hollandalı teknik adamın ayrılışı esnasında polis, Cocu’nun stattan çıkması için Ankaragücü takımını taşıyan otobüsün önünü kesti. Bunun üzerine Ankaragücü takımı oyuncuları yerinden kalkıp, camlara vurarak polise tepki gösterdi. Polisin yolu açması üzerine önce MKE Ankaragücü kafilesi, ardından da Cocu stadı terk etti.

KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKTIK

Ankaragücü’nün 3. golünü atan El Kabir, kendileri için önemli bir galibiyet aldıklarını belirtip, “Geçen hafta kazanmıştık. Bizim için önemli olan bu tür galibiyetlere devam etmek. Fenerbahçe’nin sıkıntılı durumunu, iyi futbol oynamadıklarını biliyorduk. Hafta içi iyi çalıştık ve bunu avantaja çevirdik. Sahaya kazanmak için çıkmıştık” dedi.
Tiago Pinto, Fenerbahçe’nin iyi bir rakip olduğunu bildiklerini dile getirip, “Hafta içi çok iyi hazırlandık. Biraz yorgun geleceklerini biliyorduk. Buraya kazanmak için gelmiştik. Bizim için iyi bir maç oldu. Kazandığımız için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Kubilay Kanatsızkuş ise sakatlıkların takımı daha da kenetlediğini vurgulayıp, “Bize de böyle oldu. Herkes mücadele etti, elinden geleni yaptı. İsmail hoca gibi bir avantajımız vardı, camiayı çok iyi tanıyor. Fenerbahçe çok kötü bir süreçte. Maç ne kadar 0-0 giderse bize döneceğini biliyorduk. Önemli olan 3 puandı. Bunu da başardığımız için mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYET BAYRAMI UNUTULMADI

Fenerbahçe-MKE Ankaragücü maçında Cumhuriyet Bayramı unutulmadı.Kulübün tüm branşlarını temsil eden sporcular ile hazırlanmış slayt gösterisi esnasında Fenerbahçeli futbolcular orta sahada bir araya geldi. Öte yandan, Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü taraftarları karşılaşma öncesinde Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutladı. Tribünlerde dev Türk bayrakları açan taraftarlar, Cumhuriyet’in 95. yılı nedeniyle tezahüratlarda bulundu.
Sarı-lacivertli takım sahaya, üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu “Emanetin Baş Tacımız” yazılı pankartla geldi. Ayrıca, takımlar sahaya 10. Yıl Marşı eşliğinde çıktı.

İKİ TAKIM TARAFTARINDAN BEŞİKTAŞ’A TEPKİ

Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü taraftarları, birlikte Beşiktaş aleyhinde tezahüratta bulundu.
Uzun süre siyah-beyazlıları aleyhine tezahüratta bulunan taraftarlar, daha sonra ise birbirlerini alkışladı.
Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, ısınma esnasında kendi futbolcularının yanı sıra MKE Ankaragücü oyuncularını da tribüne çağırdı. Başkent temsilcisinin taraftarları, statta kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldururken, renkli görüntüler oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!