Kaçakçılara büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılara büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 00:00

Ankara polisi üç ayrı operasyonda piyasa değeri 3 milyon lira olan cinsel gücü artırıcı hap ve beş adet çalıntı lüks otomobil ile değeri tespit edilemeyen 282 adet tarihi eser ele geçirdi.

BAŞKENT’te düzenlenen üç ayrı operasyonda piyasa değeri 3 milyon lira olan cinsel gücü artırıcı hap ve beş adet çalıntı lüks otomobil ile değeri tespit edilemeyen 282 adet tarihi eser ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Ankara genelinde değişik adreslere yapılan operasyonlarda piyasa değeri 3 milyon lirayı bulan toplam 559 bin tablet hap ile Türkiye’ye yasadışı yollarla sokulan beş adet lüks otomobil ile değeri paha biçilemeyen Roma ve Bizans dönemine ait 282 adet tarihi eser ele geçirdi.

Kargoyla kaçak hap

Mali Büro ekiplerinin uzun zamandır sürdürdüğü çalışmalar kapsamında şüphelilerin Türkiye’de satılması yasaklanan hapları gümrükten geçirip kargo yoluyla İstanbul’dan Ankara’ya gönderdikleri belirlendi. Yenimahalle’de bulunan bir kargo firmasına gönderilen haplar, şüpheliler tarafından teslim alınırken polis tarafından suçüstü yapıldı. İki kişinin gözaltına alındığı operasyonda piyasa değeri üç milyon lira olan 559 bin adet cinsel gücü artırıcı kaçak hap ele geçirildi.

282 adet tarihi eser

Yurda, Azerbaycan ve Gürcistan’dan getirdikleri lüks marka araçları düzenledikleri sahte evraklarla gümrükten sokan beş kişi ise beş adet lüks otomobili Başkent’te satmaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Polis, internet üzerinden tarihi eser pazarlayan bir kişiyi ise müşteri kılığına girerek yakaladı. Roma ve Bizans dönemine ait bulduğu 282 adet tarihi eseri Tokat’tan getiren şahıs, müşteri kılığındaki polis tarafından yakalandı.
Üç operasyonda gözaltına alının sekiz kişi, Emniyette’ki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!