Kaçakçılara 1 milyon dolarlık ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılara 1 milyon dolarlık ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 00:00

Mali polis, üç ayrı ilde yaptığı operasyonda piyasa değeri bir milyon dolar olan çok sayıda elektronik eşya ele geçirdi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ANKARA Emniyet Müdür-lüğü’ne bağlı ekiplerin 3  ayrı ilde düzenledikleri operasyonda, çok sayıda kaçak elektronik eşya ele  geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şuçlar Büro  Amirliği ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek, bir grubun Ankara, Şanlıurfa  ve İstanbul’da yurt dışından kaçak yollarla getirilen elektronik eşyaları  piyasaya sürdüklerini belirledi.
Yüzlerce elektronik eşya
Bunun üzerine “Ambar 2” adı verilen projeli bir çalışma başlatıldı. Operasyon kapsamında, 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek, 13  ayrı depoya baskın düzenlendi. Olayla ilgili, A.Ö, M.C, M.Ş, A.Ş, E.D, M.H.B, A.K, M.D, M.Y.K, M.S.K ve  M.B adlı 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 310 adet Panasonic marka kıyma makinesi, 100 bin adet  traş jileti, 22 bin 360 paket yabancı menşeli sigara , 660 adet play station-2  oyun cihazı, 180 adet play station-3 oyun cihazı, 300 adet TV oyun cihazı ve 2  bin adet play station memory kart ele geçirildi. Ele geçirilen elektronik eşyanın piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğu  belirtilirken, zanlılar Emniyet sorgulamasının ardından Adliye’ye gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!