Kaçak döküm önlenemiyor

Güncelleme Tarihi:

Kaçak döküm önlenemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 16:22

Keçiören’de, çok sayıda vatandaşın yaşadığı mahallelerdeki ana caddelerin etrafı, kaçak hafriyat ve moloz dökümü nedeniyle çöplüğe döndü. Ovacık Yolu’nun yanı sıra yerleşimin yoğun olduğu Etlik’te yükselen çöp tepeleri vatandaşları rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, karayolları ile yerleşimin olmadığı yeşil alanlarda devam eden kaçak moloz ve hafriyat dökümü, nüfusun yoğun olduğu semtlerde de yapılmaya başladı. 890 bin kişilik nüfusu ile Ankara’nın en kalabalık ikinci ilçesi olan Keçiören’de yol kenarları döküm alanına döndü. İlçe sınırları içinde kalan Ovacık Yolu boyunca yapılan kaçak dökümün önüne geçilemezken, Etlik ve Ahmet Şefik Kolaylı caddeleri gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde çöp ve moloz yığınları yükseliyor. Etlik Caddesi’nin yanı başındaki yeşil alan, bilinçsiz kişilerce kirletiliyor. Alana atılan moloz ve çöplerin sayısı her geçen gün artarken, yerlerdeki ateş izleri ve boş alkol şişeleri dikkat çekiyor. 

ÇÖPLER YOLA TAŞTI

Çok sayıda konut inşaatının devam ettiği Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi’ndeki kirlilik ise daha büyük boyutlara ulaşmış durumda. Gecekondu yıkıntılarının da bulunduğu bölgeye atılan çöp ve molozlar, yola taşmaya başladı. Döküm sahasına atılması gereken malzemeleri yol kenarına bırakan bilinçsiz kişiler nedeniyle çöplüğe dönen alanda inşaat atıkları, moloz ve evsel atıklar bulunuyor. Semt sakinleri, pis kokuların yükseldiği alanın temizlenmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!