Jandarmanın sürüş eğitimi aksiyon filmi gibi

Güncelleme Tarihi:

Jandarmanın sürüş eğitimi aksiyon filmi gibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 14:21

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli operasyonel timlerinden biri olan Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), nefes kesen anti terör sürüş tekniklerinin eğitimini Ankara’da yapıyor.

Haberin Devamı

Anti terör ileri sürüş tekniklerinin Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan makam, zırhlı araç şoförleri ile birlikte diğer kurumlara ait kadrolu sürücülere verilen profesyonel bir eğitim olduğunu belirten Özel Operasyon Başuzmanı Yüzbaşı Ergün Köprücüoğlu, “Eğitim hem kaza riskini azaltıyor hem de teröristlerin taktiklerine karşı savunma mekanizmasının öğretiyor” dedi. Defansif ve bertaraf sürüş teknikleri gibi konuları kapsayan eğitim hakkında bilgi veren Köprücüoğlu, 5 günlük programın içeriğinde ilk gün giriş testi ve güvenli sürüş eğitimi verildiğini, ikinci gün bir ileri boyuta geçilerek ileri sürüş teknikleri eğitimi verildiğini, devam eden günlerde ise araçla atış, araçla kaçma kurtulma, taktik sürüş ve çıkış testi ile kursun tamamlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Jandarmanın sürüş eğitimi aksiyon filmi gibi

Eğitim alan JÖAK makam şoförü Uzman Çavuş Kadir Öztürk, “Herkes araç kullanabilir ama makama yönelik bir saldırı olursa yapması gerekenleri öğrenmesi gerekiyor. Çok faydalı ve donanım katan bir kurs. İlk kez eğitim alan Üstçavuş Süheyla Acar da, ilk denemesinde usta şoförlere taş çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!