İzmir 1’de park işgali

Güncelleme Tarihi:

İzmir 1’de park işgali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 01:00

Tek şeridini taksicilerin durak olarak kullandığı İzmir 1 Caddesi’nin orta şeridine de vatandaşlar araçlarını park ediyor. 3 şeritlik yolun tek şeride düşmesine tepki gösteren vatandaş, “Polisin denetimini artırması gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

Ankara'da, vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen ‘otopark ve trafik sorunu’, gün geçtikçe büyüyor. Kızılay İzmir 1 Caddesi’nde, yasağa aldırış etmeyen sürücüler araçlarını yol ortasına park ediyor. Yolun sağ şeridinin de taksiciler tarafından durak gibi kullanıldığını ve bu yüzden de trafiğin tek şeritten aktığını söyleyen vatandaşlar, “Mevcut trafik zaten mesai saatlerinde oldukça yoğun oluyor. Birde tek şeride düşen yol, burada içinden çıkılmaz bir sıkışlık yaratıyor. Polis belli aralıklarla ceza yazıyor ancak ertesi gün araçlar yine orta şeride park ediliyor” diyerek, denetimlerin artmasını istiyor.
Öte yandan caddenin sağ şeridinin Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle kendilerine tahsis edildiğini belirten taksiciler ise, “Burada yasak parkı gerçekleştirenler, orta şeride araçlarını bırakanlar. Yoldan geçen diğer sürücüler trafik çıkmazından bizi sorumlu görerek tepki gösteriyor. Ancak biz Belediye’nin verdiği izin doğrultusunda sayımızı aşmadan araçlarmızı yolun sağında bekletiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

CAYDIRICI CEZALAR UYGULANMALI

Duyarsız sürücülerin yol kenarında engelli vatandaşların kullanması için ayrılan park alanını da işgal ettiğini belirten vatandaşlar, “Özellikle buralara park edenlere caydırıcı cezalar uygulanmalı” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!