İvedikköy mezarlık olmayacak

Güncelleme Tarihi:

İvedikköy mezarlık olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 15:40

Hürriyet Ankara’nın ‘İvedikköy’de mezar isyanı’ manşetiyle gündeme taşıdığı, İvedikköy Mahallesi sakinlerinin, kendi mahallelerinden Karşıyaka Mezarlığı’na 105 dönümlük bir arazinin dahil edilmesini protesto etmesi haberi ses getirdi.

Haberin Devamı

Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen kararla birlikte İvedikköy’ün mezarlık yapılmasına yönelik plan iptal edildi. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in yönettiği oturumda gündeme gelen İvedikköy Mahallesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. Raporda, mahalle sakinlerinin söz konusu mezarlık alanı planının iptalen 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Şehitler Hatıra Ormanı yapılmasını talep ettikleri ve konu hakkında yargı sürecini başlatmış oldukları belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

TALEP KABUL EDİLDİ

“Anılan sıkıntıyı gidermek amacıyla Karşıyaka Mezarlığı’ndan kopuk İvedikköy yerleşik alanı kuzeyindeki mezarlık planından vazgeçilerek eski imar durumu olan özel proje alan planına dönülmesi ya da köylülerin talebi doğrultusunda hatıra ormanı içinde ‘Şehitler Anıtı’na ayrılması tarzında öngörüde bulunulduğu hususları tespit edilmiş olup, mezarlık planından vazgeçilmesi talebinin kabulü, özel proje alanına ticari rekerasyon kullanımında E: 0,10 H:2 kat imar durumu verilmesi suretiyle 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinin onayı uygun görülmüştür.”

Haberin Devamı

KÖYLÜLER İSYAN ETMİŞTİ

İvedikköy Mahallesi sakinleri, yaşadıkları bölgenin mezarlık yapılması kararını, “Zaten karşımızda 3 bin dönüm mezarlık var. Bizden alacakları 108 dönüm, Ankara’nın mezar sorununu çözecek mi? Bundan çok daha büyük alanlar var, mezarlık sorununu 100 dönüm çözmez. Bizi burada mengene gibi sıkıştıracaklar. 3 bin dönümlük bir alan daha önce mahallemizden Karşıyaka’ya verilmiş. Bu köy, Osmanlı’dan kalma bir köydür. Yüzlerce yıllık geçmişi var. Bu tepeye ne kadar mezar sığdırabilecekler?” ifadeleriyle eleştirmişti. Hürriyet Ankara, konuyu 12 Ekim 2017’de ‘İvedikköy’de mezar isyanı’ manşetiyle gündeme taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!