'İttirmeli' operasyon

Güncelleme Tarihi:

İttirmeli operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:46

Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine bağlı zabıta ekipleri önceki gece seyyar satıcı avına çıktı. Zabıtaya yakalanan seyyarlara ait araçlar çalışmayınca zabıta ekipleri, hep beraber minibüs itmeye başladı. Çaresiz kalan ekipler, çekici çağırdı.

Haberin Devamı

Büyükşehir ve Çankaya Zabıtası ekipleri, Çankaya bölgesinde açıkta ve sağlıksız gıda ürünleri satan seyyar satıcılara yönelik polis destekli gece operasyonu düzenledi. 10 araç, 50 personelin katıldığı operasyonda, seyyar köfte ve kokoreç satışı yapan araçlar hedef alındı. Cevizlidere Mahallesi’nde seyyar satış için park halinde olan bir araç, çalışması için önce takviye kablosu ile şarj edildi. Hareket etmeyen aracı, zabıta ekipleri iterek çalıştırmayı denedi. Tüm uğraşlara rağmen motoru harekete geçmeyen araç, çekici çağrılarak otoparka kaldırıldı. Çetin Emeç Bulvarı üzerinde park halindeki kokoreççi minibüsü de ekiplerin itmesi ile çalıştı. Bu sırada yolda kalan bir otomobil de zabıta ekiplerinin yardımıyla çalıştırıldı.

TEZGAHA İMHA BİN TL CEZA

Haberin Devamı

Operasyonun ardından konuşan Çankaya Zabıta Müdür Yardımcısı Süleyman Taşkın şunları söyledi:
“İnsan sağlığı ile oynayan, açıkta gıda imalatı yapan, kokusuyla vatandaşlara rahatsızlık veren kokoreç araçlarına yönelik operasyon düzenledik. Gelen şikayetler üzerine daha önceden merkez amirliğimizin tebligat yaptığı bir işyerinin, tekrar açıkta gıda sattığı belirlendi. Bu sebeple tüm malzemelerine el konuldu. Bugünkü çalışmalarda 6 araç, birçok kokoreç tezgahı ve midye tezgahı alındı. Alınan malzemeler depomuzda imha edilecek. Kimsenin insan sağlığı ile oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Alınan araçlar parkta 10 gün bekletilecek. Sahiplerine de bin TL idari yaptırım cezası verilecek. Aldığımız tezgahların tamamını imha edeceğiz.”

‘ALENEN UYUŞTURUCU SATIYORLAR’ İDDİASI

Seyyar kokoreç aracı otoparka çekilen bir satıcı, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Satıcı, “Ben sabıkalı bir adamım. Beni topluma kazandırmayın, zarar veren bir adam yapın. Doğma büyüme buralıyım. Alenen uyuşturucu satıp, hırsızlık yapıyorlar, kimsenin bir şey dediği yok ama biz burada helal yoldan ekmeğimizi kazanıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!