İtfaiye Teşkilatı 307. yaşında

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye Teşkilatı 307. yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 01:39

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında bu sene, İtfaiye Teşkilatı’nın 307’nci yıl dönümü dolayısıyla da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İtfaiye Teşkilatı’nın 307. yıl dönümü Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında, arama kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı, görevi başında yaşamını yitiren itfaiye erleri dualarla anıldı. Etkinliğe katılan itfaiye personeli de Türk Kızılayı’na kan bağışında da bulundu. İtfaiye personelinin fedakârca çalıştığını belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, şunları söyledi:

KAHRAMANLIK GEREKTİREN BİR MESLEK

“Kahramanlık gerektiren bir mesleği kahramanca yapan Ankara İtfaiyesi’ndeki mesai arkadaşlarımın ve ülkemizdeki tüm itfaiye kahramanlarının itfaiye haftasını bir kez daha kutluyorum. Türkiye’nin en deneyimli ve etkin meslek teşkilatlarından biri olan Ankara İtfaiyesi’nin siz kahraman erlerine, bugüne kadar yaptığınız hızlı, özverili ve fedakârca çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Bizler 6 milyon Ankaralı olarak sizlerin her zaman yanınızda olmaya, destek olmaya, yaren olmaya devam edeceğiz.”

BAŞKENT’E YAKIŞIR BİR İTFAİYE

Pandemi süreci nedeniyle kısıtlı programlarla itfaiye haftasını kutlayacaklarını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu ise “1714 yılında kurulan Tulumbacılar Ocağı’ndan günümüz modern itfaiyeciliğine kadar köklü bir geçmişi olan Ankara İtfaiyesi bugün 46 İtfaiye İstasyonu ile kesintisiz hizmet vermektedir. Amacımız meydana gelen itfaiye olaylarında zamanında ve doğru bir şekilde müdahale ederek can ve mal kaybını önlemek. Aynı zamanda afet ve yangınlar konusunda toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırarak bilim ve teknolojiye uygun araç-gereç ve eğitimli personelle Cumhuriyet’imizin Başkenti olan Ankara’mıza yakışır modern bir itfaiye teşkilatı olma yolunda ilerlemek istiyoruz” dedi.

İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Haberin Devamı

Doğal afetlerde Ankara İtfaiyesi ile iş birliğini sürdüren TAMGA, AKUT ve ANDA ekipleri de itfaiye haftası kutlamalarına katılarak destek verdi. ABB ile sahada sağlanan iş birliğinin önenime dikkat çeken TAMGA Mali İdari İşler Başkan Yardımcısı Bülent Baran, “Ankara İtfaiyesi’ne her daim yardıma hazırız ve onların yanındayız” derken, AKUT Ankara üyesi Ruhi Başak, “Ankara İtfaiyesi ile birlikte doğal afet olaylarına katılıyoruz can kurtarıyoruz. İş birliğimizi başarı ile sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İtfaiye Teşkilatı 307. yaşında

Programda, arama-kurtarma ve yangın tatbikatları da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İtfaiye Teşkilatı 307. yaşında

İtfaiye erleri ‘Canımızla Kanımızla Yanınızdayız’ sloganıyla Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu.

İtfaiye Teşkilatı 307. yaşında

Başkan Yavaş, ANDA, TAMGA ve ANDA ekiplerinin kurduğu stantları ziyaret ederek, bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!