İtfaiye Meydanı eski günlerini arıyor

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye Meydanı eski günlerini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2024 16:39

Ankara’da ikinci el eşya piyasasının kalbinin attığı yer olarak bilinen İtfaiye Meydanı’nda artık sessizlik hakim. Esnaf, üniversite öğrencilerinin ev tutmak yerine yurtları tercih etmesinin yanı sıra dijital ikinci el alışveriş uygulamalarının da işlerini düşürdüğünü belirtiyor.

Haberin Devamı

Başkentte ikinci el eşya denildiğinde akla gelen ilk yer olan İtfaiye Meydanı, eski günlerini arıyor. İkinci el satış yapılan dijital uygulamalardan muzdarip olan esnaf, vatandaşlara 6 ay garanti verdiklerini belirterek İtfaiye Meydanı’ndan alışveriş yapmaya davet etti. Ankara Halı Kilim İmalatçıları İkinci El Tekstil Ürünleri ve Ev Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanvekili Raşit Atasever İtfaiye Meydanı’ndaki son durumu şöyle anlattı:

ÖĞRENCİLER ARTIK GELMİYOR

İtfaiye Meydanı eski günlerini arıyor

“İkinci el piyasası şu anda çok durgun. Esnaflar çok sıkıntılı durumda. Müşteri gelmediği için satış yapamıyorlar. Özellikle müşteri kitlemizin büyük bir çoğunluğunu oluşturan öğrenciler artık gelmiyor, yurtlara yerleşiyor. Kira artışları ve yurtlara yerleşen öğrencilerin sayısındaki artış, geçmiş yıllara bakarak bizim satışlarımızda yüzde 60 ila 70 oranında düşüşe sebep oldu. Bu yıl üniversitelerin ikinci öğretim programlarının kaldırılması da ekstra öğrenci kaybına neden olacak.

Haberin Devamı

BİZDE EN AZ 6 AY GARANTİ VAR

Ancak sıfır eşyalara yapılan zamlar devam ederse, vatandaşın ikinci el eşyaya talebi artabilir. Vatandaşlar, ikinci el satış yapan uygulamalardan eşya satın alıyorlar ama sonrasında arızalı çıkıyor ve pişman oluyorlar. Buradaki esnaflar ise aldıkları ürünlere en az 6 ay garanti veriyor ve ürünü kendileri teslim ediyor. Alacakları eşyalarda problem yaşamamaları için vatandaşlara İtfaiye Meydanı’na gelerek ürünü yerinde incelemelerini ve pazarlık yapmalarını tavsiye ediyorum. Buradaki esnaflar, öğrencilere yardımcı oluyor ve uygun fiyatlar sunuyor.”

ÇARŞI ESKİ CAZİBESİNİ KAYBETTİ

İtfaiye Meydanı eski günlerini arıyor

İtfaiye Meydanı’nda 45 yıldır ikinci el beyaz eşya satışı yapan Mehmet Korkmaz da uzun yıllardır Ankara halkının ilk tercihi olan İtfaiye Meydanı’nın artık vatandaş tarafından yeterince tercih edilmediğini dile getirdi. Korkmaz, “Uzun yıllardan beri İtfaiye Meydanı esnafları olarak vatandaşa ucuz eşya sağlıyoruz. Ancak son yıllarda çarşı eski cazibesini kaybetti ve esnaf zor durumda kaldı. Mesleğimizin gidişatını mumun aydınlattığı kadar görüyoruz fakat gerisi karanlık” dedi.

Haberin Devamı

PANDEMİ SONRASI DAHA DURGUNLAŞTI

İtfaiye Meydanı eski günlerini arıyor

35 yıldır mobilya eşya satışı yapan Hüseyin Aydoğan ise satışlardaki düşüşün pandemi sonrası vatandaşın dijital alışverişe alışmasından kaynaklandığını belirtti. Aydoğan, “Pandemi sonrası burada işler daha da durgunlaştı. İnşaatlar azaldı, insanlar konut ihtiyaçlarını erteledi. Tabii bu süreçte eşya ihtiyacı olup dışarı çıkamayan vatandaşlar telefondan ikinci el eşyaya ulaşmanın kolaylığını fark etti. Bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiledi. İkinci el satış uygulamaları adaletsiz satışa yol açıyor. Müşteriler sorun yaşadığı takdirde uygulamalarda muhatap bulamıyor. Buradaki esnaf ise sorunsuz satış yapıyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!