İstasyon’da çalışma yıkımla başladı

Güncelleme Tarihi:

İstasyon’da çalışma yıkımla başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 00:08

İstasyon Caddesi’nde trafik çilesini sonlandırmak amacıyla hazırlanan alternatif yol projesi kapsamında, kamulaştırılan 6 binanın yıkımına başlandı.

Haberin Devamı

Etimesgut ve Sincan bölgesine ulaşımda ‘can damarı’ olan ve pik saatlerde araçların ‘tampon tampona’ gittiği İstasyon Caddesi’ne alternatif yol projesi için somut adım atıldı. Yol projesinin güzergahında kalan ve kamulaştırılan 6 binanın yıkımına başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) yetkilileri kamulaştırılan binalarda toplamda 69 hak sahibinin bulunduğunu, bunlardan 53’ünün evlerinin hemen yakınındaki yeni yapılan binalara taşındığını söyledi. 15 hak sahibinin ise konuyu mahkemeye taşıdığını belirten yetkililer, “15 hak sahibine de mahkeme ödeme yapılması kararı verdi. Biz de mahkeme kararlarının tümüne uyduk. Evler boşaltıldı, yıkım ihalesinin ardından çalışmalara da başlandı. Yıkımın ardından projeyle birlikte yol çalışması da gerçekleştirilecek. Başkanımız Mansur Yavaş’ın daha önce de söylediği gibi İstasyon Caddesi’ni kullanan 1.5 milyon hemşehrimizin çilesini inşallah bitireceğiz” dedi.

İstasyon’da çalışma yıkımla başladı


4 GEÇİŞ KÖPRÜSÜ 1 ALT GEÇİT YAPILACAK

Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki trafik sıkıntısını rahatlatması hedeflenen proje kapsamında ilk etapta Türk Kızılayı Caddesi üzerinde iki köprülü kavşak çalışması tamamlanmıştı. 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşacak 5 kilometrelik yeni bulvar için ocak ayında ihale yapılmıştı. TCDD Genel Müdürlüğü’nden alınan onay sonrası yapılan protokol kapsamında tek yön ve 3 şerit olarak planlanan alternatif yeni bulvar, demiryolunun kenarından geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!