İşsizliğe çözüm olacak proje Beceri’on

Güncelleme Tarihi:

İşsizliğe çözüm olacak proje Beceri’on
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 00:00

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi” kapsamında 111 okulun güncel donanım ihtiyaçlarının karşılandığını, bu okulların artık mesleki eğitim yapılabilecek seviyeye getirildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan “BECERİ 10” adlı proje, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantı ile projenin farkındalığının artırılmasını amaçladıklarını belirten İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, “Temel amacımız iş piyasasına nitelikli insan gücünü yetiştirmek. Türkiye’de daha önceden bu kurslar düzenlenmiyordu, ancak bu proje ile yoğun bir çalışmaya girildi” dedi.

5 yılda 1 milyon uzman

Yaklaşık 5 yıl içinde 1 milyon kişinin mesleki eğitim alarak özel sektöre ve iş hayatına kazandırılmasının planlandığı proje toplantısına Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan katıldı.
Öte yandan, daha önce toplantıda konuşma yapacağı duyurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ise toplantıya katılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!