İşsiz gençler AB fonları sayesinde sertifika alıp çanta üreticisi oldu

Güncelleme Tarihi:

İşsiz gençler AB fonları sayesinde sertifika alıp çanta üreticisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 00:00

Çanta Üreticisi Yetiştirme Projesi çerçevesinde, 16-24 yaş arası 30 işsiz genç sertifikalarına kavuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği destekli “Çanta Üreticisi Yetiştirme Projesi” çerçevesinde eğitim alan 30 işsiz gence sertifikaları verildi.
Estergon Kalesi’nde düzenlenen törene Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Umum Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun ve diğer yetkililer katıldı.
Kaymakam Mustafa Güler, törende yaptığı konuşmada proje çerçevesinde eğitim alan ve istihdam edilen insanların bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi.
İlköğretim sonrasında öğrencilerin yüzde 30’unun meslek liselerine gittiğini, ancak piyasanın istediği gibi eğitim almadıkları için iş bulamadıklarını anlatan Güler, “Meslek derslerinde eğitim yetersiz kalıyor. Staj angarya gibi görülüyor. Öğrenciler staja gitmediği halde gitmiş gibi gösterilerek, staj geçiştiriliyor. Bu konudaki eksiklikler giderilmeli ve öğrenciler mezun olduklarında iş bulabilmeli” diye konuştu.
Eğitim piyasaya yönelik
Bir çok işyeri sahibinin vasıflı eleman bulmakta zorlandığını belirten Güler, meslek eğitiminin piyasaya yönelik olması gerektiğini vurguladı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, AB ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Türkiye’deki işsiz kadın ve gençlerin istihdam edilebilirliğini ve işgücü piyasasına katılımını artırmak amacıyla Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi 2 “Kadınlara ve Gençlere Yeni Fırsatlar” hibe planı geliştirildi. Söz konusu plan İŞKUR tarafından yürütülüyor ve izleniyor. Planın toplam bütçesi 16 milyon Euro, bu tutarın 4 milyon Eurosu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 12 milyon Eurosu ise AB katkısı.
Çanta Üreticisi Yetiştirme Projesi, Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi 2 “Kadınlara ve Gençlere Yeni Fırsatlar” Hibe Planı çerçevesinde Kalaba Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kızlak Meslek Lisesi tarafından uygulanıyor.
Projenin toplam bütçesinin 87 bin 750 Euro olduğu, bu tutarın 8 bin 775 Euroluk kısmının Kalaba Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin eş finansman katkısı olduğu belirtildi.
Çanta Üreticisi Yetiştirme Projesi çerçevesinde, 16-24 yaş arası 30 işsiz gencin beş aylık eğitim programı sonucu çantacılık alanında yetiştirildiği, 20 hafta süren eğitim programında kursiyerlere 800 saat eğitim verildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!